Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Activiteiten met je baby voor kerst

Baby met vader kerstboom versieren

Kerst is een speciale tijd. Vooral het eerste jaar samen met je kleintje. Vraag jij je af welke kerstactiviteit peuters en baby’s leuk vinden? We hebben deze voor je op een rij gezet. Zo wordt het een onvergetelijk kerstfeest!

Kerstliedjes zingen

Zing kerstliedjes voor je baby. Kies liedjes met eenvoudige melodieën en ritmes. Maak gebruik van gebaren of bewegingen. Zo creëer je interactie met je baby, zelfs als hij nog te jong is om mee te zingen.

Kerstfoto's maken

Kleed je kindje in schattige kerstoutfits en maak foto's voor een kerstkaart of gewoon voor herinneringen. Trek de kerstversiering maar uit de kast om de foto's extra feestelijk te maken.

Kerstboekjes voorlezen

Kies kerst gerelateerde boekjes en lees ze voor aan je baby. Kies boekjes met grote, kleurrijke afbeeldingen en eenvoudige verhalen. Deze passen bij de aandachtspanning van de leeftijd van je baby.

Kerstlichtjes bewonderen

Laat je kleintje kennismaken met de prachtige kerstverlichting. Dit kan binnen bij de kerstboom of buiten door een wandeling in een buurt met versierde huizen. Bij thuis komst een warme chocolademelk en het kerstgevoel is compleet!

Hand- en voetafdruk ornamenten maken

Maak schattige herinneringen door hand- en voetafdrukken van je baby te gebruiken om kerstornamenten te maken. Dit kan doormiddel van verf op papier of met klei die uitgehard kan worden. Deze kunstwerken kun je later als decoratie in de kerstboom gebruiken.

Kerstcadeautjes uitpakken

Baby's begrijpen nog niet wat cadeautjes zijn. Maar ze vinden het leuk om deze uit te pakken. Ze vinden het leuk om het inpakpapier te voelen en ze vinden het leuk om te ontdekken wat erin zit. Kies voor veilige, babyvriendelijke cadeautjes zoals zachte knuffels of sensorische speeltjes. Peuters vinden het leuk om het cadeau papier van het cadeau af te scheuren.

Deze kerstactiviteiten zijn bedoeld om een feestelijke sfeer te creëren. Pas de activiteiten aan op de behoeften en het comfort van de baby. Houd rekening met hun leeftijd en ontwikkelingsfase. Zorg ervoor dat jij er een fijn gevoel bij hebt en geniet van deze bijzondere tijd!