Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Zwanger: band met je baby in de baarmoeder

Zwanger: band met je baby in de baarmoeder

Iedere ouder beaamt het cliché: zodra je je baby in je armen vasthoudt, voel je een liefde en een band die werkelijk met niets te vergelijken is. Zo'n immense liefde, herkenning en zielsconnectie als je nooit eerder hebt ervaren. Maar de basis voor deze liefde en band start in de baarmoeder. De band die je tijdens de zwangerschap met je ongeboren baby opbouwt, is de basis voor de rest van zijn of haar leven. Ben je momenteel zwanger? Begin dan actief met het versterken van jullie band! Wij geven je wat tips.

Praat met je baby

Voor een baby klinkt de stem van mama als muziek in zijn/haar oren. Het is de vertrouwde stem die hem nooit alleen laat en er altijd is. Zowel het stemgeluid van jou als je partner vindt je baby heerlijk. Hij luistert zelfs zo goed naar de geluiden dat hij deze na de geboorte zal herkennen en dat deze geluiden hem gerust zullen stellen. Praat dus lekker ongegeneerd tegen je buik!

Reageer op je baby

De meeste moeders voelen hun baby voor het eerst bewegen rond de 18e week van de zwangerschap. Een onbeschrijflijk gevoel! Reageer op je baby door je hand op je buik te plaatsen daar waar je hem voelt. Na een tijdje zul je zien dat je baby reageert door zachtjes tegen je hand te bewegen. Eventueel kun je een cursus Haptonomie volgen. Haptonomie is de leer van het aanraken.

Zing voor je baby

Je baby is dol op geluiden en vooral op zachte muziek. De combinatie van mama's stem en muziek vindt hij heerlijk. Zing dus regelmatig lieve liedjes, het zal je baby na de geboorte enorm laten ontspannen omdat hij het liedje herkent en het hem geruststelt.

Doe aan zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is ook contact maken met je baby. Je kunt er al mee beginnen als je 12 weken zwanger bent maar meest gebruikelijk is rond de 20 weken. Al kun je je kindje nog niet zien, je kunt hem zeker voelen. Tijdens de lessen leer je zo bewust te worden van je lichaam, dat het contact met je ongeboren kindje steeds sterker wordt!

Masseer je buik

Door je buik lekker te masseren met een fijne olie (of dit door je partner te laten doen), maak je niet alleen contact met je baby maar verzorg je ook je huid die flink aan het uitrekken is. Niet alleen is een massage heel fijn voor jou, maar ook voor je baby. Zij houden wel van wat gewieg en geschommel! Vaak vinden partners het heel leuk om dit te mogen doen om zo nog meer bij de zwangerschap betrokken te worden.

Veel plezier tijdens het contact maken met je kindje! We zijn benieuwd naar jouw manieren om contact te maken en vinden het leuk als je deze met ons wil delen op Facebook!

Lees ook onze andere blog:

Wat is een doula en wat kan je ervan verwachten?