Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Levering binnen 1-2 werkdagen

Kabrita Nederland

Zonder zorg zomers zwangeren

Zonder zorg zomers zwangeren

“De bevalling is nog niet eens begonnen en ik lig nu al te puffen.” Het valt nog niet mee om bij vijfendertig graden hoogzwanger te zijn. Wij geven je een snelcursus ‘zonder zorg zomers zwangeren’. Komt-ie:

1. Het is wat het is

Ten eerste: het is zo. Geef je eraan over, accepteer dat het heet is. Hoe meer jij je ertegen gaat zetten, hoe zwaarder het wordt.

2. Drinken, drinken, drinken

Misschien is het een inkoppertje, maar drink goed. Ook al heb je geen dorst, probeer toch wat drinken binnen handbereik te houden. Vermijd ijskoude frisdrankjes (dit werkt averechts), maar houdt het bij twee en water (met citroenschijfjes, aardbei of munt bijvoorbeeld).

3. Beentjes omhoog

“Kijk dan, ik lijk wel een olifant!” Gezwollen enkels, voeten of kuiten kun je het beste voorkomen door ze omhoog te houden. Zoek een lekker plekje in de schaduw, een stapel tijdschriften binnen handbereik en beentje omhoog.

4. Frisse duik

Kijk, die babyzwembadjes zijn niet alleen leuk voor de kleine straks. Plof zelf lekker in het koele water of laat je voeten erin bungelen. Geen ruimte voor een zwembad? Houd regelmatig je polsen onder de kraan of dep je hoofd en nek met een koele, natte handdoek.

5. Chill!

Het belangrijkste van alles: chill. Duizeligheid, benauwdheid een hart dat als een razende tekeer gaat, met zo’n hittegolf wordt het allemaal nog erger. Doe het rustig aan. Je hebt het nodig. Vandaag laat je gewoon je partner, vrienden of familie een beetje harder lopen. Dat mag.