Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Zonder zorg zomers zwangeren

Tips zwanger in de zomer

De zomer kan een uitdaging zijn voor zwangere vrouwen door de hitte. Hier zijn enkele praktische tips om de zomer comfortabel door te komen.


1. Drinken, drinken, drinken

Het is misschien een inkoppertje, maar drink goed. Drink minstens 1,5 tot 2 liter water per dag. Ook al heb je geen dorst, probeer toch wat drinken binnen handbereik te houden. Hydratatie helpt om je lichaamstemperatuur te reguleren en uitdroging te voorkomen.


2. Luchtige kleding

Draag lichte, ademende kleding van katoen of linnen om oververhitting te voorkomen.


3. Rust en schaduw

Vermijd de zon tussen 12 en 15 uur. Neem een siësta en zoek koelere plekken op. Gezwollen enkels, voeten of kuiten kun je het beste voorkomen door ze omhoog te houden. Zoek een lekker plekje in de schaduw, een stapel tijdschriften binnen handbereik en beentje omhoog.


4. Voorbereid naar buiten

Zonbescherming is belangrijk. Gebruik zonnebrandcrème met een hoge factor, draag een hoed en zoek de schaduw op om huidproblemen zoals een zwangerschapsmasker te voorkomen.


5. Verkoeling thuis

Gebruik ventilatoren, neem een lauwwarme douche of geniet van een voetenbad. Een koud washandje op je voorhoofd kan ook helpen. En, die babyzwembadjes zijn niet alleen leuk voor de kleine straks. Plof zelf lekker in het koele water of laat je voeten erin bungelen.


6. Koele slaapomgeving

Houd de gordijnen overdag dicht en open de ramen 's avonds. Gebruik katoenen lakens en neem een lauwwarme douche voor het slapen.


7. Chill!

Het belangrijkste van alles: chill. Duizeligheid, benauwdheid een hart dat als een razende tekeer gaat, met zo’n hittegolf wordt het allemaal nog erger. Doe het rustig aan. Je hebt het nodig. Vandaag laat je gewoon je partner, vrienden of familie een beetje harder lopen. Dat mag.


Met deze tips kun je de zomer comfortabel en zonder zorgen doorbrengen terwijl je zwanger bent.