Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Zo kies jij de beste kinderwagen

Zo kies jij de beste kinderwagen

Het aanschaffen van een kinderwagen kan soms best lastig zijn. Daar het een van de duurste uitgaven is, is het handig om te weten waar je nou precies op moet letten. Wij vertellen het je!

Budget

Natuurlijk is jullie budget bepalend. Heb je budget voor een nieuwe kinderwagen of krijg je deze misschien wel van de toekomstige opa en opa, dan kun je je huiswerk gaan doen door online alvast kinderwagens te bewonderen die je aanspreken. Is je budget niet toereikend voor een nieuwe kinderwagen, dan vind je echt geweldige tweedehands kinderwagens op websites als marktplaats. Veel ouders bieden daar prima kinderwagens aan die kort gebruikt zijn, of juist intensief. Afhankelijk van jullie budget kun je de juiste keuze maken.

Ga naar een goede winkel

Kiezen jullie voor nieuw, ga dan naar een goede winkel waar een ruime keuze is zodat je goed kunt vergelijken. Grote babyzaken hebben vaak tientallen wagens uitgestald staan en soms zelfs een test-circuit. Ja je leest het goed, een test-circuit! Probeer lekker een aantal kinderwagens uit, vaak merk je al snel welke wagen het beste bij jullie wensen past.

Hoogte

Er zijn kinderwagens verkrijgbaar waarbij je kindje erg hoog ligt, maar ook wagens die juist een lage positie als unieke punt hebben. Voor allebei is wat te zeggen. Wanneer je kindje hoog ligt, is hij dichter bij je, kan makkelijker contact maken en je hoeft niet bang te zijn voor honden die snuffelen in je kinderwagen. Een lage kinderwagen kan juist weer ideaal zijn wanneer jullie zelf niet zo lang zijn. Daarom is het belangrijk goed te letten op de hoogte van de bak (reiswieg) maar ook van de duwstang. Hoe hoog kan deze? Test de wagen dan ook zowel op jouw lengte als die van je partner.

Praktisch

Geloof ons: van een praktische wagen word je zo enorm blij! Is de wagen makkelijk in- en uit te klappen? Krijg je de reiswieg er gemakkelijk op geklikt? Past de wagen makkelijk in je auto? Kunnen de wielen er snel af? Kun je er adapters opzetten voor je autostoeltje? Is de wagen licht? Allemaal praktische aspecten waar je misschien niet aan denkt tijdens het testen maar die zo belangrijk zijn. Deze aspecten maken het verschil!

Welk merk kinderwagen spreekt jou het meeste aan? Praat gezellig met ons mee op Facebook, we zijn benieuwd!