Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Zeg maar dag tegen je wallen!

Zeg maar dag tegen je wallen!

“Nee, ik heb vannacht niet de beest uitgehangen (was ‘t maar zo). Ik heb een baby die dat voor me deed. Dát verklaart het himalayagebergte onder mijn ogen.” Wedden dat wij, samen met jou, die bergen kunnen verzetten? 5 x “zeg maar dag tegen wallen”-tips:

  1. Een goede nacht slapen. Grapje, dat is gemeen. Nee, die slaap is nou juist ‘t probleem. Laten we maar gewoon beginnen met de basis: goed drinken. En dan bedoelen we niet een stevige borrel, maar water. Minstens 1,5 liter per dag. Wist je namelijk dat wallen kunnen ontstaan door te weinig drinken? Hierdoor zwellen de bloedvaten onder je ogen op wat tot donkere kringen leidt.
  2. Heb je ze weer hoor, die dames in “slechte vrouwenfilms” (hoor je ‘m? die man van je?) met groene smeersels op hun wangen en komkommers op hun ogen. Maar eigenlijk hebben die dames het nog niet eens zo slecht bekeken. Komkommer of thee zijn dé wondermiddelen om van je kringen af te komen. Je crackertje kaas-komkommer aan het smeren? Houd een paar plakjes achter. Hup, ogen dicht, even zen, komkommertjes op die wallen (kan gewoon op kantoor, hoor. Grote kans dat je een nieuwe trend zet) en klaar is kees. Komkommer vergeten? Geen paniek. Een nat theezakje kan ook!
  3. “Nee, niet daar… Hier, onder mijn ogen.” Kijk, wij kunnen ons de teleurstelling van je partner enigszins voorstellen. Een wallenmassage is misschien ietsiepietsie minder spannend dan een rugmassage. Maar wel reuze-efficiënt. Masseer de wallen met ronde, kleine bewegingen. Hierdoor worden je afvalstoffen goed afgevoerd en verdwijnen de bergen vanzelf.
  4. We willen niet zeggen dat je die hele fruitmand nu meteen in je eentje moet opeten, maar wat extra mineralen is niet verkeerd. Neem nou kalium, wat onder meer veel zit in bananen, kiwi, abrikozen, meloen, zwarte bessen, heel veel noten en ook spinazie, broccoli, bieten en champignons, zorgt voor een goede vochthuishouding. En dát is weer goed om wallen te voorkomen.
  5. Veel water, komkommers, groente, fruit, man o man, wat een gezonde bedoeling. Geen zin in? (snappen wij ook. Soms. Iets te vaak. In het weekend), je hebt ook nog altijd zoiets als make-up. Smeer eerst een crèmepje op je wallen om de boel te hydrateren. Breng vervolgens met je vinger wat concealer aan - eerst aan de binnenkant van je oog en dan langzaam richting de buitenkant. Tip: wrijf niet, maar klop. Dan vermengt de concealer zich echt met je huid. Heb je een goede kwast? ‘Bepoeder’ je wallen nog even, zodat het niet vervaagt en jij bent ready to shine!