Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Voor het eerst het huis uit met je baby

Voor het eerst het huis uit met je baby

Ach, wat is het met een pasgeboren baby fijn om thuis te zijn. Geen haar op je hoofd die eraan denkt die heerlijke cocon te verlaten. Maar als je kindje wat groter is en zijn eigen temperatuur kan reguleren, kun je in theorie weer naar buiten. En dan schijnt dat zonnetje toch wel érg lekker. Best een mijlpaal natuurlijk, dat eerste blokje om. Hoe maak je jullie eerste keer naar buiten zo fijn mogelijk?

Allereerst is het natuurlijk best wel spannend, dat is heel normaal. Wil je dus nog wat bevestiging dat jij en je baby er klaar voor zijn, vraag het dan aan je verloskundige of kraamhulp. Het is ook fijn om te bedenken dat het allemaal niet de eerste keer perfect hoeft te gaan. Grote kans bijvoorbeeld dat je te veel kleding meeneemt en je een ongeluk sjouwt. Nouja, dan weet je dat ook weer voor de volgende keer. Neem in je luiertas in ieder geval luiers, billendoekjes, flesje (als je flesvoeding geeft), een speentje en misschien wat extra kleertje mee.

Dan is er natuurlijk nog de kinderwagen. Want uiteindelijk wil je natuurlijk dat je baby lekker comfortabel ligt, ook als je over de klinkers hobbelt. Kijk dus of hij daar tegen bestand is én of hij makkelijk opklapbaar is, zodat je de uk ook eens mee kunt nemen naar het strand bijvoorbeeld.

Aankleden is ook nog een apart verhaal. In het kort is het advies: niet te warm en niet te koud. Kleed je baby het liefst in laagjes die je aan- en uit kunt trekken. Meestal wordt ervan uitgegaan dat baby’s één laagje meer aanhebben dan hun ouders. Voel bij twijfel in de nek of aan de voeten hoe warm of koud je baby het heeft. Vergeet ook de huid van je baby niet in te smeren met zonnebrandcrème. Die is immers nog heel gevoelig. Met warm weer een hydrofiele doek over de kinderwagen is trouwens géén goed idee. Die zorgt wel voor schaduw, maar zorgt ook voor veel warmte.

De belangrijkste tip is misschien wel om te genieten van jullie eerste uitje! Je bent er even mee bezig voor je buiten staat, maar eigenlijk is het vooral heel leuk om je grote trots aan de wereld te tonen.