Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Vijf tips voor zijdezachte benen

Vijf tips voor zijdezachte benen

Toegegeven, behalve je partner is er misschien geen hond die jouw melkflessen de komende tijd ziet. Maar hé, de feestdagen staan voor de deur. Tijd om alles weer eens in de strijd te gooien en de boel eens flink onder handen te nemen. Waar we mee beginnen? Met het wintervachtje op jouw benen. Op naar zijdezachte feestjurk-proof killer legs.

1. Maak je huid nat

Misschien een inkoppertje, maar maak je benen altijd eerst nat voordat je met een scheermes in de weer gaat. Zo voorkom je wondjes en een geïrriteerde huid. Wacht ook nog even tot het einde van je douchebeurt. Dan staan jouw poriën namelijk verder open en zijn de haartjes zachter.

2. Scrubben maar

Sla een scrubhandschoen in of koop een zachte scrubgel om de dode huidcellen te verwijderen. Vooral nu je benen al enkele weken verstopt zitten onder een warme broek, kunnen ze wel een flinke poetsbeurt gebruiken.

3. Vergeet de scheergel niet

Zo, nu kunnen we over op ‘t echte werk. Smeer je benen goed in met een scheergel of scheerolie (lees: geen shampoo of douchegel). Je zou een ‘speciale’ vrouwenscheercrème kunnen aanschaffen, maar de scheergel van je partner werkt net zo goed. Blijf het liefst wel weg van de cremepjes met alcohol en parfum. Vooral als je al een geïrriteerde huid hebt.

4. Tegenovergestelde richting

Scheer altijd tegen de haargroei in, dus van onder naar boven. Eerst die enkeltjes en dan werk je langzaam omhoog. Je kunt altijd de laatste ronde met de haargroei mee scheren om gemiste haartjes te verwijderen.

5. Zachte olie

Alles weer glad? Smeer je benen dan na het douchen in met een zachte, natuurlijke olie zonder toevoegingen. Zo blijven jouw benen zacht en gehydrateerd. Nou, laat dat feestje maar komen!