Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Vijf superkrachten van mama’s

Vijf superkrachten van mama’s

Een ode aan onze heldinnen

Man o man, wat hebben wij prachtige verhalen binnen gekregen de afgelopen weken. Stuk voor stuk G.O.A.T.-mama waardige inzendingen waar de enorme (oer)kracht van moeders telkens weer in naar voren kwam. Wij weten het zeker: moeders zijn superhelden. Waarom? Vijf superkrachten op een rijtje!

Nieuw Leven

  1. Laten we maar eens beginnen met mama’s meest bewonderenswaardige heldendaad: ze kan leven baren. In ‘slechts’ een paar maanden groeit een piepklein boontje, kikkervisje of garnaaltje - horen we ook wel eens - uit tot een echt mensje. Sterker nog: soms zelfs twee (of drie!). En dan ook nog die bevalling… Wij zeggen: da’s een applausje waard!

Multitasken

  1. Je ene kind voeden, de andere troosten, ondertussen door de spaghettisaus roeren, met je schoonmoeder bellen, de autosleutels van je man zoeken en de vaat inruimen. Allemaal tegelijk. Dat kunnen moeders. Die hebben niet twee, maar zes handen. Echt waar.

Magische kussen

  1. Opleiding tot verpleegkundige? EHBO-cursus? Nee hoor, mama’s hebben ‘t helemaal niet nodig. Een magische kus of warme knuffel en de pijn is als vanzelf verdwenen. Alleen moeders hebben de superkracht om tranen op miraculeuze wijze te drogen.

In balans

  1. De jongste voorop, de oudste achterop en aan iedere kant van het stuur een boodschappentas. ‘Hoe doe je dat?’ Tja, dat kunnen moeders. Hoe je die superkracht noemt? Balans. In alles.

Er is één superkacht die alle anderen overtreft: oneindig veel liefde. Nachtmerries? Verdriet? Pijn? Rotdag? De liefde van een moeder verzacht al het leed. Niet alleen als je kindje klein is, maar ook later. Immers: die liefde houdt nooit op!

Lees ook onze andere blog:

Wat is een doula en wat kan je ervan verwachten?