Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Trek in zoet tijdens zwangerschap

Trek in zoet tijdens zwangerschap

Onlangs vroegen wij jullie op Facebook om eventuele vragen over voeding en gezondheid aan Kabrita Ambassadrice en voedingsdeskundige Vivian Reijs te stellen. Vandaag beantwoorden wij de vraag van Facebook vriendin Suzanne!

Suzanne stuurde ons het volgende bericht:


'Ik volg jullie al een hele tijd op Facebook en vind het prettig om tips en artikelen te lezen. Zelf ben ik 27 wken in verwachting en ik zou graag een vraag willen stellen over voeding. Over het algemeen eten wij redelijk gezond. Maar ik merk dat ik veel behoefte heb aan zoetigheid (snoep met name) en hier zelf van baal. Over het algemeen eet ik rond de 4 boterhammen per dag, eet 2 appels soms een ook banaan. Vaak nog een liga. Ik drink veel water en een paar glazen rooibos thee op een dag en twee glazen melk. Mijn avondeten bestaat uit aardappels, vlees, groente en een toetje (yoghurt of vla) een uur na de maaltijd . Maar ik snak naar wat anders zoets en krijg geen voldoening uit ander fruit. Voor en na het avondeten heb ik veel trek in zoet en wil dan een handje snoepgoed. Vivian, heb jij tips om van mijn zoete trek af te komen?


Wij stuurden de vraag van Suzanne door aan Vivian en ondanks dat zij op dat moment op vakantie was, nam ze toch de tijd om haar vraag te beantwoorden:

Lieve Suzanne, dank voor je bericht! Ik zou je brood veranderen in speltbrood aangezien tarwebrood zorgt dat je snel weer trek krijgt en ook zin in zoet. En de Liga is niet een gezond tussendoortje helaas, wat vaak wel wordt gedacht maar er zitten veel suikers in waardoor je nog meer trek in suikers krijgt. Speltbrood of rijstwafels met beetje roomboter en dan lekker dik belegd met kipfilet of geitenkaas, gerookte zalm, ei met avocado zal je meer voldoening verzadiging geven. En heb je rond vier uur weer trek, neem dan wat ongezouten noten, wat fruit of pure chocolade. Veel suces en een fijne zwangerschap! Groetjes Vivian


Heb jij ook een vraag aan ons team met voedingsdeskundigen? Stel je vraag op Facebook en we geven je altijd een antwoord terug!