Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Professionele manicure; gewoon thuis!

Professionele manicure; gewoon thuis!

Negen maanden lang heb je jouw lichaam met een baby gedeeld, of misschien zitten jullie er nog wel middenin. Het is niet niks. Het moederschap zet, zowel lichamelijk als geestelijk, je wereld op zijn kop. Belangrijk is dat niet alleen je baby, maar ook jijzelf lekker in je vel zit. Alle lichamelijke veranderingen kunnen gevolgen hebben voor hoe jij over jezelf denkt. Want het lijkt soms niet makkelijk om je mooi te voelen als je 24/7 met de kleine bezig bent, maar geen paniek: dit maakt iedere moeder mee! Belangrijk is dat je tijd voor jezelf neemt. Laat je partner maar even genieten van de kleine, terwijl jij geniet van iets anders. Ook al is het maar iets kleins, zoals een thuismanicure. Hoe? Wij leggen het je in vier simpele stappen uit!

1. Verwijder oude nagellak

Als je weleens een nagelstudio hebt bezocht weet je dat de eerste stap het verwijderen van de oude nagellak is. Gebruik hiervoor een watje, of voor de hardnekkige resten een wattenstaafje, die je in wat nagellakremover hebt gedoopt.

2. Knippen en vijlen

Tijd om te knippen. Gebruik hiervoor (of course) een nagelknipper, kies wel even eentje die voor zowel links- als rechtshandigen te gebruiken is. Zo kun je nog preciezer te werk gaan. Na het knippen vijl je je nagels. Probeer hier zo weinig mogelijk de zijkanten van je nagels te vijlen. Daar zit namelijk de kracht van je nagels. Zorg ook dat je altijd in één richting en niet te hard vijlt, zo voorkom je dat je nagels kunnen gaan splijten. Heb je last van kalknagels? Gebruik dan een kartonnen vijlset!

3. Weken en hydrateren

Voordat je kunt beginnen met lakken moet je eerst je handen verzachten door ze in wat lauw water met zeep te laten weken. Smeer daarna je handen (inclusief nagels!) in met een goede handcrème en laat het goed intrekken. Vervolgens ben je toe aan het beste stuk: je vingers masseren!

4. Lakken

Je thuismanicure is natuurlijk niet compleet zonder een mooie lak op de nagels. Begin door een laagje transparante nagellak aan te brengen. Breng vervolgens twee laagjes kleur aan (met een effen kleur zit je altijd goed) en afsluitend een transparante beschermlaag.

Een kind kan de was doen, right? Zo kun je er weer tegenaan, maar zorg ervoor dat dit geen incident wordt en neem eens wat vaker tijd voor jezelf!