Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Nee, nu even niet

Nee, nu even niet

Eerst de kids, dan je man, je werk, oja - er is ook nog zoiets als het huishouden - en daar, helemaal onderaan, bungel jij ergens. Maar waar zijn zij als jij er niet bent? Juist. Dáárom is het zo belangrijk dat jij goed voor jezelf zorgt. Dat je tijd voor jezelf vrijmaakt. Op jezelf past. Hoe? Wij helpen je een handje.

1. Laat die auto rollen

De belangrijkste van allemaal: zo’n momentje voor jezelf is niet egoïstisch, het is gezond. En het is geen luxe, het is een noodzaak. Jij verdient het om zo nu en dan even bij te tanken. Alleen zo houd je de auto rollende.

2. ‘Me-time’

Kun jij je niet herinneren wanneer je voor het laatst écht iets voor jezelf deed? Probeer per dag ‘me-time’ in te plannen. Elke dag een kwartiertje lekker wandelen, de krant lezen, een kop thee in het zonnetje of lekker op de bank met een serie.

3. Grijp het aan!

Hoe moeilijk het ook is, toch doe je er goed aan je hart te luchten bij vrienden en familie. Jij hebt ze nodig en weet je wat vaak ‘t mooie is: zij willen er juist zo graag voor je zijn. Lucht je hart, vertel dat het soms wel heel veel is, vraag om hulp en als ze het aanbieden: grijp het aan! Stelt je moeder regelmatig voor die bult was onder handen te nemen? Of vindt je schoonzus het geweldig om de kids mee te nemen naar de kinderboerderij? Doe het!

4. ‘Nee, nu even niet’

Moeilijk hè, nee zeggen. Maar kijk, naast je gewone baan ook nog taxichauffeur, overblijfmoeder, schoonmaakster, knutselmoeder, ‘die leuke partner van’ en cateraar zijn is vrij ambitieus. Leer nee zeggen. Je kunt nu eenmaal niet alles zijn en doen.

5. Schrijf het van je af!

Dan heb je eindelijk tijd voor jezelf, houdt je hoofd nóóit meer op met denken en ben je alsnog druk. Schrijf het van je af! Koop een mooi boekje, een bullet journal of fancy schriftje en pak elke dag een momentje (misschien voor het slapengaan) om orde te creëren in je hoofd, doelen te stellen, je dag op te schrijven of lijstjes te maken. Hé, en kom je er dan achter dat je een aardig stukkie kunt schrijven? Denk dan ook eens aan ons! Wij ontvangen graag mooie blogs over alle avonturen van het moederschap. Stuur jouw verhaal van maximaal 400 woorden en een mooie foto in een privéberichtje naar Facebook en maak kans op een heerlijk Kabrita-pakket voor jouw kindje!