Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Lekker slapen tijdens de zwangerschap

Lekker slapen tijdens de zwangerschap

Wanneer je zwanger bent, is het extra belangrijk dat je een goede nachtrust hebt. Meestal lukt dat in het begin nog aardig, maar naarmate je buik groeit, kan het aannemen van een prettige slaaphouding een flinke uitdaging zijn. En dat terwijl je hartstikke moe bent! Wij geven je tips hoe je comfortabel kunt slapen.

Op je zij

Veel vrouwen vinden het prettig om tijdens de zwangerschap op hun buik te slapen. Dit wordt ook meestal aangeraden door je verloskundige. Zowel jij als je baby liggen fijn in deze positie en je buik is prettig ondersteund aan de zijkant. Wist je dat je het beste op je linkerzij kunt slapen? Dan krijgt je baby de maximale hoeveelheid voeding en bloed. De meeste vrouwen liggen het fijnst met opgetrokken knieën en een (zwangerschaps-)kussen tussen de benen.

Op je rug

Vaak denken vrouwen dat het slapen op de rug tijdens de zwangerschap de enige prettige positie is. Maar niets is minder waar. Je kunt er juist rugklachten door krijgen, het ademen kost meer inspanning en deze houding is niet gunstig voor je bloedsomloop, bloeddruk en spijsvertering

Op je buik

Probeer al vanaf het begin van je zwangerschap te wennen aan slapen op je zij. In de eerste weken van je zwangerschap zul je nog prima op je buik kunnen slapen maar later echt niet meer.

Wist je trouwens dat je tijdens de zwangerschap steeds meer behoefte zult hebben aan slaap? Had je voorheen genoeg aan 7 à 8 uur, kijk niet gek op als je nu opeens behoefte hebt aan 10-12 uur slaap per nacht. Luister naar je lichaam en geef er aan toe. Zorg dat je kamer goed geventileerd is, dat je fijn beddengoed hebt, leg lekker veel kussens om je heen en geef jezelf over aan de toenemende vermoeidheid. Het mag!