Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Eet deze superfoods tijdens je zwangerschap (door: Vivian Reijs)

Eet deze superfoods tijdens je zwangerschap (door: Vivian Reijs)

Als het gaat om zwangerschap en eten, kunnen er twee extreme dingen gebeuren: Of je wilt álles eten wat je maar in huis hebt, of je wordt bij de gedachte aan bepaalde voedingsmiddelen al misselijk. Je doel wat betreft voeding zou gericht moeten zijn op het tot je nemen van de juiste voeding, zodat jij en je baby gezonde voedingsmiddelen tot jullie nemen gedurende de dag. Zwangerschap superfoods dus!

Natuurlijk kun je de ene dag meer zin in bijvoorbeeld zoetigheid hebben en eet je de ene dag gezonder dan de andere dag. Kijk daarom naar het hele plaatje, naar hoe je de meeste dagen eet. Je hoeft je echt niet schuldig te voelen als je je een keer te buiten bent gegaan aan lekkere dingen.

5 of 6 kleine maaltijden per dag

We raden je aan om 5 of 6 kleine maaltijden gedurende de dag te eten om je biologische systemen te stabiliseren. Je hoeft niet nu je zwanger bent voor 2 te eten, want de tweede persoon is nog maar een heel klein mensje, maar laten we zeggen dat je voor 1.1 mens eet. Dat is zo ongeveer 10 procent meer eten dan dat je gewoonlijk doet. We geven je voedingsmiddelen die je het beste kunt eten wanneer je zwanger bent. Voeg deze voeding toe aan je dieet, dan ben je optimaal bezig voor jou én je baby.

Superfood 1 - Avocado

Fruit zit boordevol gezonde nutriënten. Vooral avocado’s zijn goed omdat ze gezonde omega-3 vetten bevatten. Deze zijn goed voor de ontwikkeling van de hersenen van je baby. Houd je van guacamole? Maak deze dan zelf! Doe alleen rustig aan met de chips.

Superfood 2 - Kip op speltbrood

De proteïne in mager vlees, zoals kip zonder vel of kalkoen, helpt je om je langere tijd verzadigd te voelen en het helpt je om je spiermassa te behouden. Dit is erg belangrijk om goed om te gaan met de fysieke eisen die bij een zwangerschap horen. Spelt brood bevat koolhydraten waar je lichaam langer over doet om te verteren. Dit is veel gezonder dan wit brood, omdat wit brood ervoor zorgt dat je suikerlevel omhoog gaat en daardoor maakt je lichaam meer insuline aan. Volkoren brood, dus!

Superfood 3 - Pruimen

Pruimen zitten vol met vezels en houden je maag-darm stelsel goed draaiende. Je kunt pruimen zowel ‘gewoon’ als gedroogd eten. Probeer 25 gram vezels per dag te eten. Ook zit in pruimen veel ijzer, goed tegen bloedarmoede.

Superfood 4 - Spinazie

Het is heel belangrijk om voeding te eten die rechtstreeks uit de grond komen, onbewerkt voedsel dus. Een van de beste manieren om goede voeding binnen te krijgen is door het eten van 5 porties groenten per dag. Spinazie bevat foliumzuren, ijzer en vitamine B, deze belangrijke ingrediënten beschermen tegen spina bifida: Spina bifida of 'open rug' is een aangeboren afwijking die het gevolg is van een ontwikkelingsstoornis van ruggenmerg en wervelkolom.

Doe jezelf én je baby een plezier en eet elke dag de juiste zwangerschap superfoods!