Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Afvaltips voor mama

Afvaltips voor mama

Als je een jaar na je bevalling nog steeds overtollige kilo's met je meedraagt of sowieso een paar kilo wil verliezen, dan kan dat soms een behoorlijke uitdaging zijn. Je hebt al een druk en kostbaar leven dus iedere ochtend 3 uur sporten met een Personal Trainer zit er voor de meeste van ons niet in. Daarom heeft Kabrita 5 eenvoudige tips voor je om snel een paar kilo te verliezen.

Balansdag

Hanteer elke maandag als balansdag. In het weekend gaan we ons nogal eens te buiten aan extra's zoals stokbroodjes met Franse kazen, wijntjes, chips en etentjes buiten de deur. Wanneer je de maandag gebruikt om te balansen, dan ben je direct die extra onsjes kwijt. Onze tip: neem een fruitdag of maak fruit/groente smoothies. Niet alleen werkt het uitstekend om gewicht te verliezen maar ook reinig je direct je lichaam van binnen uit. Probeer fruit zoals mango's, druiven en bananen te vermijden daar deze vruchten veel suikers bevatten.

Schrap de tussendoortjes

Ongemerkt krijgen we door tussendoortjes erg veel calorieën binnen. Een koekje bij de koffie, die halve boterham van je kind en een paar hapjes uit de pan als je aan het koken bent. Je komt er van aan. Ga bewust voor 3 maaltijden per dag en neem fruit of groente als tussendoortje.

Water

Water, water water... Je denkt misschien dat die sapjes, light drankjes en die paar wijntjes geen kwaad kunnen maar een glas vruchtensap bevat snel al ruim 100 calorieën En in light drankjes zitten zoetstoffen die echt niet zo goed voor je lichaam zijn. Kies dus gewoon voor de goedkoopste optie: water. Ook kun je groene thee drinken, het schijnt een echte vetverbrander te zijn. Met ijskoud water verbrand je zelfs extra calorieën.

Bewegen

Je weet het zelf ook wel: sporten helpt je absoluut om af te vallen en fitter te worden. Je kunt kiezen om 3x per week een goed programma te volgen op de sportschool maar je kunt ook 3x per week gaan hardlopen, bijvoorbeeld met de handige Evy app. Zo leer je in 10 weken 5 kilometer hard te lopen. Handig; je kunt gaan lopen wanneer het jou uitkomt en het kost je maar een half uurtje en een paar goede hardloopschoenen.

Boost je stofwisseling

Hoe snel je afvalt, hangt ook af van je stofwisseling. Een snellere stofwisseling zorgt voor meer verbranding. Eet eiwitten zoals yoghurt, ei, kwark, magere kaas en een klein handjge ongezouten noten. En ja, sporten helpt ook om je stofwisseling te verhogen!

Heb jij nog goede afslanktips dan zouden we het leuk vinden als je reageert op onze Facebookpagina en jouw tips met andere mama's deelt!