4 diptips: stralend de herfst door

4 diptips: stralend de herfst door

Oplossingen voor jouw herfstdepressie

Terwijl de kids buiten door de waterplassen banjeren en met kastanjes, bladeren en eikeltjes in de weer zijn, draai jij de CV nog een tandje hoger. De klok geeft 16.37 aan en het begint te schemeren. Links een bult vieze was, rechts een ontploft ruimteschip van lego, kruimels op de vloer, afwas in de vaat, de tuinset die al weken naar boven moet - “Pff, ik weet het allemaal niet meer, hoor.” Wacht. Voel jij je lusteloos? Moe? Chagrijnig? Overprikkelt? Het kan zomaar zijn dat je in een herfstdip zit. En geloof ons, je bent niet de enige (maar liefst 1,2 miljoen Nederlanders heeft er last van.) Wij helpen jou de herfst door. Lees snel verder!

1. Schijn ‘n lichtje op mij

Cortisol is het hormoon dat jou wakker, gefocust en stressbestendig houdt. Omdat de dagen nu korter zijn, krijg je minder daglicht en dát is nou juist zo nodig om cortisol aan te maken. Maak wat vaker een wandelingetje met de kinderwagen (goed inpakken), eet je lunch in het herfstzonnetje of speel lekker met de kids mee en banjer ook eens door de waterplassen.

2. Een suikerklontje minder, alstublieft

“Hè, tijd voor warme chocomelk met slagroom, toch?” We kunnen het ons voorstellen nu de temperatuur daar ergens rond de vier graden bungelt. Maar koekjes, chocolade, snoepjes, frisdrank en gebak zorgt slechts voor een tijdelijke kick. De energiedip daarna is juist veel groter.

3. De 3 R’s vooral voor jou

Kijk, het valt nog niet mee om die acht uur slaap aan te te tikken met een jong gezin. Maar, hoe moeilijk het ook is, jij hebt die slaap nodig. Altijd, maar tijdens een herfstdipje dubbel en dwars! Probeer in ieder geval - net zoals je kinderen - op vaste tijdstippen naar bed te gaan als ook op vaste tijden te eten. De drie 3’s gelden juist in deze periode ook voor jou!

4. Frisse energie

Hé, zo’n buitje doet je niks, hoor. Hup, regenjas aan en gaan! Trek eropuit, beweeg, maak een prachtige herfstwandeling of een mooie fietstocht, geniet van de wereld om je heen met al die wonderlijke bruine, oranje en rode tinten. Door lekker recreatief te sporten komen endorfines vrij die fijn zijn voor lichaam én geest. Wedden dat jij je een stuk ontspannender voelt?

Mandje

Subtotaal