Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Levering binnen 1-2 werkdagen

Kabrita Nederland

4 diptips: stralend de winter door

teddy beren in bos

Oplossingen voor jouw winterdepressie

Terwijl de kids buiten door de waterplassen banjeren of misschien zelfs al met sneeuwballen lopen te gooien, draai jij de CV nog een tandje hoger. De klok geeft 16.37 aan en het begint te schemeren. Links een bult vieze was, rechts een ontploft ruimteschip van lego, kruimels op de vloer, afwas in de vaat, de tuinset die al weken naar boven moet - “Pff, ik weet het allemaal niet meer, hoor.” Wacht. Voel jij je lusteloos? Moe? Chagrijnig? Overprikkelt? Het kan zomaar zijn dat je in een winterdip zit. En geloof ons, je bent niet de enige (maar liefst 1,2 miljoen Nederlanders heeft er last van.) Wij helpen jou de winter door. Lees snel verder!

1. Schijn ‘n lichtje op mij

Cortisol is het hormoon dat jou wakker, gefocust en stressbestendig houdt. Omdat de dagen nu korter zijn, krijg je minder daglicht en dát is nou juist zo nodig om cortisol aan te maken. Maak wat vaker een wandelingetje met de kinderwagen (goed inpakken), eet je lunch in het ochtendzonnetje of speel lekker met de kids mee en banjer ook eens door de waterplassen.

2. Een suikerklontje minder, alstublieft

“Hè, tijd voor warme chocomelk met slagroom, toch?” We kunnen het ons voorstellen nu de temperatuur daar ergens rond de vier graden bungelt. Maar koekjes, chocolade, snoepjes, frisdrank en gebak zorgt slechts voor een tijdelijke kick. De energiedip daarna is juist veel groter.

3. De 3 R’s vooral voor jou

Kijk, het valt nog niet mee om die acht uur slaap aan te te tikken met een jong gezin. Maar, hoe moeilijk het ook is, jij hebt die slaap nodig. Altijd, maar tijdens een winterdipje dubbel en dwars! Probeer in ieder geval - net zoals je kinderen - op vaste tijdstippen naar bed te gaan als ook op vaste tijden te eten. De drie 3’s gelden juist in deze periode ook voor jou!

4. Frisse energie

Hé, zo’n buitje doet je niks, hoor. Hup, regenjas aan en gaan! Trek eropuit, beweeg, maak een prachtige wandeling of een mooie fietstocht, geniet van de wereld om je heen met al die wonderlijke bruine, oranje en rode tinten. Door lekker recreatief te sporten komen endorfines vrij die fijn zijn voor lichaam én geest. Wedden dat jij je een stuk ontspannender voelt?