Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Levering binnen 1-2 werkdagen

Kabrita Nederland

Sporten en borstvoeding: waar let je op?

Sporten en borstvoeding: waar let je op?

Tijdens je zwangerschap zijn er een aantal sporten geweest die je beter niet kon doen. Nu je kindje er is en je borstvoeding geeft, is dit anders. Mag je dan wel sporten? Is dat niet slecht voor de melk? Natuurlijk mag je sporten, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op kunt letten.

Sporten is zelfs goed voor je als je borstvoeding geeft. Sporten zorgt namelijk voor een goede doorbloeding en dat zorgt tegelijkertijd ook voor een goede melkproductie. Sporten heeft geen invloed op de hoeveelheid en de kwaliteit van je borstvoeding. Maar waar kun je op letten bij het sporten tijdens je borstvoedingsperiode?

Train niet intensief, maar met mate

Wanneer je last hebt of sneller last kan krijgen van stuwing of borstontsteking is het niet aan te raden om krachttraining te doen van de bovenarmen en borstspieren. Deze intensieve krachttraining kan namelijk de melkstroom remmen. Wil je toch deze spiergroepen trainen? Zorg er dan voor dat je dit met mate doet zolang je borstvoeding geeft, dus niet te vaak en niet te zware gewichten.

Genoeg water drinken

Het is belangrijk om genoeg water te drinken tijdens het sporten. Voornamelijk voor vrouwen die borstvoeding geven. Door de melkproductie verlies je meer vocht en dit dient gecompenseerd te worden door genoeg te drinken.

Kleding

Zorg voor een goede en stevige sportbeha. Je borst kunnen namelijk wat gevoeliger zijn en zwaarder aanvoelen. Voor extra stevigheid kun je ook 2 sportbeha’s over elkaar dragen.

Na het sporten

Het is geen probleem om borstvoeding te geven na het sporten, maar het kan voor jezelf wel gemakkelijker zijn om dit van tevoren te doen. Na het sporten kan het wel voorkomen dat je gespannen borsten hebt, wat het voeden wat lastiger maakt. Daarnaast zijn je borsten bij het voeden net voordat je gaan sporten zo leeg mogelijk, waardoor het sporten wat comfortabeler wordt.

Ga niet op dieet

Wil je graag veel afvallen? Hier kun je beter even mee wachten. Afvallen kan wel, maar zorg ook hierbij dat het met mate gaat. Denk hierbij aan een halve kilo per week. Over het algemeen wordt dit gezien als afvallen in een rustig tempo. Door dit op een rustig tempo te doen voorkom je dat je te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt en daardoor dus futloos of slap wordt.

Sporten, maar geen oppas?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je wilt gaan sporten, maar dat niemand op dat moment even op kan passen. In dat geval kun je ook thuis oefeningen doen. Zo hoef je geen oppas te regelen en ben je toch aan het sporten. Print oefeningen of download een app om thuis oefeningen te doen.

Over Kabrita

Wanneer je eenmaal klaar bent om af te bouwen met borstvoeding na ten minste 6 maanden, kan opvolgmelk van Kabrita een geschikte keuze zijn. Kabrita geitenmelk flesvoeding is een Nederlands product en combineert milde Nederlandse geitenmelk met een moderne samenstelling in lijn met de laatste wetenschappelijke inzichten. Hierdoor ontstaat een volwaardige flesvoeding die belangrijke voedingstoffen op een milde, vriendelijke manier levert en die helpt bij de groei van je kindje. Ben je benieuwd naar onze geitenmelk babyvoeding?

Bestel nu direct online