Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Zo maak je gezonde frietjes!

Zo maak je gezonde frietjes!

Frietjes, welk kindje is er niet dol op? Vandaag geven wij je inspiratie hoe je gezonde frietjes kunt maken van verschillende soorten groenten! Lees je mee?

Natuurlijk wil je dat jouw kindje zo gezond en gevarieerd mogelijk eet. Ook is het handig als jouw kleintje veel verschillende soorten smaken en structuren leert kennen, de kans is groot dat hij/zij later dan een makkelijke eten zal worden. Varieer daarom eens met de ingrediënten van bekende producten zoals frietjes en maak ze net even anders en gezonder!

Frietjes

De meeste mensen maken friet van aardappels. Hier is niets mis mee, aardappels zijn gezond, bevatten vitamines en koolhydraten voor energie. Maar je kunt ook heerlijke frieten maken van bijvoorbeeld:

  • zoete aardappel
  • knolselderij
  • wortel
  • courgette
  • pastinaak
  • biet
  • pompoen

Heerlijke groenten met verschillende smaken en structuren. Zo zullen frietjes van wortel, zoete aardappel en pompoen lekker zoet smaken! Knolselderij heeft een heerlijke zachte smaak en is ook heel geschikt om een puree mee te maken. Kortom: heerlijke, gezonde groentes die zich heel goed lenen voor het bereiden van frietjes. Je kunt 1 soort friet maken of bijvoorbeeld een aantal soorten groenten gebruiken. Niet alleen lekker en gezond voor je kleintje maar zeker ook voor jou en je partner (doe er dan lekker wat Himalayazout, peper en paprikapoeder over).

Bereiding

Snij de groenten in frieten en kook ze even kort voor (3-5 minuten). Het is de bedoeling dat de frieten stevig blijven na het koken. Laat de frieten goed uitlekken in een vergiet. Plaats ze vervolgens in een plastic zakje, voeg een eetlepel olijfolie toe en schud het zakje een paar keer heen en weer zodat de groenten bedekt zijn onder een laagje olie. Plaats de frieten vervolgens op de bakplaat van de oven en gebruik een bakpapiertje. Verwarm de oven voor op 200 graden en schuif de bakplaat in de oven. Afhankelijk van hoe knapperig je de frieten wenst, stel je de tijd in. Begin met 15 minuten en draai ze tussentijds een keertje om met een spatel. Hou er rekening mee dat enigszins slappe frietjes heel geschikt zijn voor kleine kindjes, ze kunnen er zelfs zonder tandjes heerlijk op sabbelen en van proeven. Voor jezelf en je partner kun je de temperatuur nog even wat hoger zetten voor extra knapperige frieten.

Geniet!

foto credits: jouwfabriek.nl