Sinterklaas recept: Speculaas truffels
Opzoek naar inspiratie voor 5 december? Lees dan snel dit recept voor wat lekkers voor jouw kleintje op deze feestelijke dag.
Ingrediënten speculaas truffels:
- 100 gram verkruimelde speculaas (ongeveer 10 speculaasjes)
- 50 gram roomkaas
- 50 gram chocolade
- 1 eetlepel Kabrita peutermelk (of een vergelijkbaar product)
- 50 gram gemalen amandelen
- Optioneel: gesmolten melkchocolade en extra speculaaskruimels voor decoratie
Instructies speculaas truffels:
- Maal de speculaasjes fijn tot je kruimels hebt.
- Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg vervolgens de roomkaas toe en roer goed tot het mengsel glad is.
- Voeg de Kabrita peutermelk toe aan het chocolade-roomkaasmengsel en roer opnieuw goed door.
- Voeg de verkruimelde speculaas en gemalen amandelen toe aan het mengsel en meng goed tot alles goed is verdeeld.
- Rol kleine balletjes van het mengsel en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
- Optioneel: doop de truffels in gesmolten melkchocolade en bestrooi met extra speculaaskruimels.
- Laat de truffels minstens een uur in de koelkast opstijven.