Sinterklaas recept: Chocolade muffins met pepernoten
Sinterklaas en piet zijn weer in Nederland! Sinterklaasliedjes worden gezongen, verlanglijstjes zijn gemaakt en de schoen wordt gezet. Bij deze bijzondere tijd horen natuurlijk ook lekkernijen. Probeer eens deze Chocolade muffins met pepernoten.
Ingrediënten chocolade muffins met pepernoten:
- 200 ml Kabrita peutermelk
- 150 gram bloem
- 50 gram cacaopoeder
- 2 theelepels bakpoeder
- 100 gram suiker
- 2 eieren
- 100 gram boter, gesmolten
- 100 gram pepernoten
Instructies chocolade muffins met pepernoten:
- Verwarm de oven voor op 180°C en zet een muffinblik klaar met papieren muffinvormpjes.
- Meng in een kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en suiker.
- Voeg de Kabrita peutermelk, eieren en gesmolten boter toe aan de droge ingrediënten. Roer goed door tot alles goed gemengd is.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes, vul ze voor ongeveer 2/3.
- Druk in elk muffinbeslag een paar pepernoten.
- Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20-25 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
- Laat de muffins afkoelen op een rekje en serveer.