Recept: Brownies met dadels en frambozen
Gezonde frambozen brownies. Een heerlijk tussendoortje voor de wat koudere dagen. Deze brownies bevatten dadels, bonen en Kabrita Opvolgmelk of Peutermelk. Erg voedzaam en boordevol eiwitten en vezels. Ze passen ook nog eens perfect in het lunchdoosje van je 3-jarige.
Benodigdheden voor 10-12 brownies:
- 60g gesmolten kokosolie
- 10 dadels zonder pit (of iets meer als je een zoetere brownie wilt)
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- Snuifje zout
- 400g zwarte bonen uit blik (uitgelekt en gespoeld)
- 40g cacaopoeder
- 1 theelepel baking soda
- 1 theelepel bakpoeder
- 120g granenpap (meergranen) aangemaakt met Kabrita Opvolgmelk of Peutermelk
- 60g bevroren frambozen
- 60g zuivelvrije chocoladesnippers
Bereiding brownies met dadels en frambozen:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe de gesmolten kokosolie en de dadels zonder pit in de keukenmachine en maal tot de dadels fijngehakt zijn.
- Voeg vervolgens de eieren, vanille-extract, snuifje zout en de bonen toe toe bij de dadels in de keukenmachine. Pulse tot ze gemengd zijn. Als de bonen nog een beetje brokkelig zijn, is dat geen probleem.
- Schep het bonenmengsel in een kom en meng vervolgens de cacaopoeder, baking soda, bakpoeder, pap en Kabrita Opvolgmelk of Peutermelk met elkaar in de kom. Meng goed en voeg als laatste de chocoladesnippers en diepvriesframbozen toe.
- Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het mengsel erin. Bak ze in 35 minuten.