Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Peuter smoothies

Peuter smoothies

Smoothies zijn een makkelijke én lekkere manier om je peuter te voorzien van de dagelijkse hoeveelheid fruit. Wanneer je ze bereidt op basis van Kabrita 3 Peutermelk zijn de smoothies ook nog eens heerlijk romig van smaak én boordevol belangrijke voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en vezels. Vandaag tips voor romige peuter smoothies!

Fruit smoothie

Wanneer je een heerlijke smoothie voor je kindje gaat bereiden, kun je kiezen uit vele soorten vruchten. Als basis zijn bananen en aardbeien altijd goed. Bananen maken de smoothie wat dikker en bieden je kindje wat extra koolhydraten. Aardbeien maken de smoothie dunner omdat ze voor een groot deel uit water bestaan en geven een heerlijke frisse zoete smaak. Je kunt deze vruchten als basis van de smoothie gebruiken en aanvullen met andere goede vruchten zoals blauwe bessen, frambozen, kiwi's etc. Natuurlijk kun je ook kiezen voor 1 overheerlijke vrucht. Tip: voeg een stukje avocado toe. Niet alleen lekker en romig maar ook volop gezonde vetten.

Groente smoothie

Probeer ook eens je vruchtensmoothie aan te vullen met wat groente. De zoete smaak blijft overheersen dus je kindje proeft zoet. Vooral spinazie (liefst het sap uit een centrifuge) is een zeer gezonde bladgroente. Een paar blaadjes door de smoothie biedt je kindje een vitamineloos! Ook wortels zijn een mooie toevoeging.

Kabrita 3 Peutermelk

Een romige smoothie is natuurlijk heerlijk. Start daarom met het aanmaken van Kabrita 3 Peutermelk: een combinatie tussen Nederlandse geitenmelk en een hedendaagse samenstelling. Na de eerste verjaardag is je kleintje officieel een peuter. In deze nieuwe fase van je kleintjes ontwikkeling zal hij of zij veel actiever worden en veranderende voedingsbehoeften hebben. Kabrita 3 Peutermelk is speciaal ontwikkeld om, als onderdeel van een gevarieerde voeding, aan deze behoeften te voldoen. De combinatie tussen Nederlandse geitenmelk en zorgvuldig geselecteerde ingrediënten zoals vitamine D, ijzer, onverzadigde vetzuren (DHA & AA) en voedingsvezels (FOS & GOS), zorgt ervoor dat je kleintje elke dag weer de benodigde voedingstoffen binnenkrijgt. Een smoothie op basis van peutermelk is dus een uitstekend idee!

Tip: server de smoothie in een kunststof beker met een vrolijk rietje!

Varianten

Behalve een heerlijke smoothie, kun je ook denken aan het (op bijna dezelfde wijze) bereiden van roomijs, ijslolly's, fruitsoepjes en papjes. We zouden het leuk vinden als je op onze Facebook pagina laat weten welk recept jullie favoriet is!