Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Met je baby of peuter uit eten

Met je baby of peuter uit eten

Sinds de komst van jullie kindje, is het spontane uit eten gaan waarschijnlijk een stuk minder geworden. Toch is fijn om af en toe eens samen lekker te genieten van een diner buiten de deur en dit kan prima met je kindje erbij. Wij geven je tips!

Locatie

Is je baby nog erg klein? Kies dan voor een restaurant waar je gemakkelijk je kinderwagen naast het tafeltje kwijt kunt. Zo kun je je kindje laten liggen in de reiswieg of laten zitten in het stoeltje. Is je kindje iets groter en al een peuter? Peuters willen graag kunnen bewegen dus ook dan is een restaurant met wat beweegruimte wel zo prettig. Diverse restaurants zijn ingericht op gezinnen en hebben speelgoed beschikbaar, soms zelfs een speelhoek, kleurplaten en potloden.

Tijdstip en duur

Natuurlijk is het het beste om je kindje te laten slapen in zijn/haar bedje maar af en toe is een dutje in de reiswieg van de kinderwagen ook prima. Slaapt je kindje graag eind van de middag? Wandel dan lekker met de wagen naar het betreffende restaurant en ga daar samen een klein hapje eten. Kies niet voor een driegangenmenu maar houd de tijd in de gaten. Neem wat lekkere hapjes of een hoofdgerecht.

Stoeltje

Kan jullie kleintje al rechtop zitten en eten jullie graag buiten de deur of genieten jullie graag van een drankje op het terras? Denk er dan aan om een speciaal zitje aan te schaffen die je op iedere stoel kunt bevestigen. Zo zit je kindje altijd veilig in een restaurant en ook thuis kun je zo'n zitje aan de eettafelstoel bevestigen. Je bergt het snel op in een klein zakje, handig voor onderweg!

Voeding

Zorg altijd dat je babyvoeding bij je hebt zodat je kindje lekker mee kan eten of drinken. Is je kindje al iets ouder en nieuwsgierig naar nieuwe smaken? Dan kun je hem/haar mee laten eten. Een stukje brood, schijfje komkommer, een stukje van jouw lekkere witte vis en een stronkje gestoomde broccoli. Uit eten gaan met je kindje kan heel erg leuk zijn voor het hele gezin!