Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Lente Smoothies

Moeder maakt smoothie met blender

Smoothies zijn niet alleen heerlijk en gezond voor volwassenen, maar ook voor kleine kindjes. Zeker wanneer je ze bereidt met Kabrita Peutermelk als basis. Vandaag 3 lente smoothies voor je peuter!

Rode Smoothie

Een heerlijke rode smoothie maak je met vruchten als aardbeien en frambozen. Ze geven een heerlijke zoete smaak af en een mooie kleur! Maak als basis, op de gebruikelijke manier de Kabrita 3 Peutermelk aan. Deze peutermelk zit boordevol vitamines, mineralen, onverzadigde vetzuren en voedingsvezels. Belangrijke voedingsstoffen voor je peuter in de groei!

Vul een kan met de peutermelk en voeg hier de schoongemaakte aardbeien en frambozen aan toe. Eventueel kun je er ook wat blauwe bessen aan toevoegen. Zet de staafmixer in de kan en pureer tot een gladde smoothie zonder stukjes. Serveer in een leuke beker met een vrolijk rietje.

Gele Smoothie

Voor een heerlijke zoete, gele smoothie is banaan de ideale basisvrucht. De banaan geeft niet alleen een zoete smaak, maar een stevige structuur aan de smoothie. Doordat een banaan langdurige energie geeft, kan je peuter na het drinken van deze smoothie wel weer even vooruit! Gebruik wederom Kabrita Peutermelk als basis en kies naast banaan voor vruchten als ananas en mango. Is de smoothie erg dik van structuur? Dan vormt het ook een ideaal toetje! Lekker te eten uit een kom met lepel. Natuurlijk kun je de smoothie ook verdunnen met wat extra peutermelk of water.

Groene Smoothie

Wanneer je je kindje al van kleins af aan laat wennen aan groene groentes, dan zal hij later waarschijnlijk een goede groente-eter worden! Een groene smoothie maak je op basis van Kabrita Peutermelk en een stukje avocado, handje bladspinazie en een banaan of appel. De avocado bevat gezonde vetten, de bladspinazie barst van de vitamines en mineralen en de appel of banaan geeft de groene smoothie een zoete smaak.

TIP: Je peuter vindt het hartstikke leuk om samen met jou de smoothies te bereiden. Dus maak er een gezellig momentje samen van!