Eenvoudig recept: wortelmuffins met kaneel en vanille
Deze heerlijke muffins met vanille- en kaneelgeur worden gemaakt met Kabrita Peutermelk. Het resultaat is heerlijke muffins voor het hele gezin!
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 20 minuten
Recept voor 12 muffins
Ingrediënten wortelmuffins met kaneel en vanille
- 6 kleine of 3 grote wortels, geschild
- 1 1/2 kopjes (375 ml) bloem
- 1 theelepel (5 ml) baking powder
- ½ theelepel (2 ml) baking soda
- ¼ theelepel (1 ml) gemalen kaneel
- 2 eieren
- 1/2 kop (125 ml) licht verpakte bruine suiker
- ½ kopje (120 ml) bereide Kabrita Peutermelk
- ¼ kopje (60 ml) plantaardige olie
- 1 theelepel (5 ml) puur vanille-extract
Bereiding wortelmuffins met kaneel en vanille
1. Verwarm de oven voor op 180C. Smeer of spuit een muffinvorm voor 12 kopjes licht in met olie.
2. Rasp wortelen met de raspschijf van een keukenmachine of een bakrasp. Meet precies 750 ml geraspte wortelen af.
3. Doe bloem, baking powder, baking soda en kaneel in een middelgrote kom. Roer met een garde tot het gelijkmatig gemengd is.
4. Klop in een aparte kom eieren met suiker, Kabrita Peutermelk, olie en vanille. Giet het eimengsel over het bloemmengsel en roer voorzichtig. Voeg wortels toe en roer tot ze gemengd zijn.
5. Lepel en verdeel over voorbereide muffinvormpjes. Bak in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 20 tot 22 minuten. Tot een tandenstoker, die in het midden van de muffins is gestoken, er schoon uitkomt.
6. Laat vijf minuten staan en leg ze dan op een rooster (haal een botermes rond elke muffin om ze los te laten, indien nodig).
De muffins blijven tot 2 dagen goed in een luchtdichte verpakking op het aanrecht. Ze kunnen ook worden ingevroren, zodat je deze gezonde snacks altijd bij de hand hebt - verpak elke muffin afzonderlijk om ze vers te houden.