Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Mag je geitenmelk als je zwanger bent?

Mag je geitenmelk als je zwanger bent?

Soms kun je het idee krijgen dat je niets meer mag eten of drinken als je zwanger bent. Maar niets is minder waar! Natuurlijk is het beter om bepaalde voedingsmiddelen niet te gebruiken, lees ook het advies van het Voedingscentum, maar er zijn meer dan genoeg heerlijke dingen die je gelukkig gewoon mag blijven eten en drinken. Waaronder geitenmelk!

Geitenmelk tijdens zwangerschap

Mag je geitenmelk als je zwanger bent? Ja, gelukkig wel! Geitenmelk dat uit de supermarkt komt, is verhit geweest en is daarom veilig te gebruiken als je zwanger bent. In rauwe (geiten)melk kan de listeria-bacterie voorkomen. Een besmetting met deze bacterie kan grote gevolgen hebben voor je baby. Daarom wordt het afgeraden om rauwe melk te drinken én rauwmelkse kazen te eten tijdens je zwangerschap.

Geitenkaas tijdens zwangerschap

Mag je dan wel geitenkaas eten als je zwanger bent? Dat ligt eraan! Geitenkaas kán een rauwmelkse kaas zijn, maar is meestal gemaakt van verhitte geitenmelk. Er zijn grofweg twee varianten: harde geitenkaas en zachte geitenkaas. De harde variant is in de regel veilig, omdat hier minder vocht in zit en de melk gepasteuriseerd is. In de zachte variant kán rauwe geitenmelk zitten. Als er rauwe (geiten)melk in een product is verwerkt, dan wordt dit altijd op de verpakking vermeld met de term ‘au lait cru’ of ‘rauwe melk’. Als je zwanger bent, is het altijd goed om de verpakking en ingrediëntenlijst van kaas te controleren; ook bij geitenkaas!

Geitenmelk en geitenkaas is gezond!

Zuivel van geitenmelk is gezond! Zuivel zit bomvol gezonde voedingsstoffen die jij en je baby tijdens je zwangerschap goed kunnen gebruiken. Halfvolle en magere (geiten)melk én verse geitenkaas staan dan ook in de Schijf van Vijf. Als je zwanger bent: let er bij verse geitenkaas dus wel altijd op of er geen “rauwe melk” of “au lait cru” op de verpakking staat.

Kabrita flesvoeding op basis van geitenmelk

Geitenmelk is er niet alleen voor jou, maar ook voor je baby! Kabrita flesvoeding is gemaakt van 100% Hollandse geitenmelk. Onze flesvoeding op basis van geitenmelk voldoet aan dezelfde (strenge) Europese wetgeving als flesvoeding op basis van koemelk. Lees verder waarom flesvoeding van geitenmelk zo fijn is voor je baby (en daarmee voor jou)!