Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Gastronomie voor je baby met geitenmelk

Gastronomie voor je baby met geitenmelk

Dat geitenmelk een uitstekend alternatief is voor babyvoeding op basis van koemelk, is bekend. Maar niet alleen voor onze kleintjes, ook voor onszelf kunnen de lekkerste gerechtjes gemaakt worden met geitenmelk. Afhankelijk van de leeftijd van je kindje, kun je naast de geitenmelk flesvoeding ook andere lekkere recepten op basis van geitenmelk en aanverwante producten maken.

Eigenlijk weten we het wel, maar realiseren we ons onvoldoende dat het gebruik van geitenmelk in onze dagelijkse kookkunsten een mooie toevoeging is. Vandaar dat we een aantal dagelijkse gebruiksmogelijkheden, nog eens op een rijtje zetten. Sommige van deze mogelijkheden kun je dus ook gebruiken op het moment dat je kleintje al vaste voeding krijgt. Denk hierbij maar eens aan de volgende mogelijkheden van geitenmelk voor je baby.

Warme chocolademelk of koude smoothie

Zeker in de koude dagen is het lekker om een beker warme chocolademelk te drinken. Ook dat kan gezellig op de bank of bij de open haard samen met je kindje (vanaf ongeveer 1 jaar). Als je een chocoladevorm kiest zonder toegevoegde suiker, dan houd je de voedzame eigenschappen van chocolade over, zoals magnesium en fosfor die bijdragen aan de ontwikkeling van botten en tanden, ijzer voor de vorming van nieuwe cellen en vitamines B2 en B3 voor de groei en ontwikkeling van je kindje. Tegenwoordig heb je vele soorten chocolade om chocolademelk van te maken. Chocolade op een stokje om te smelten of in poedervorm om door de melk te roeren.

Voor de warme dagen is een koude smoothie een lekker idee. Pureer de geitenmelk met bijvoorbeeld fruit voor een verrassend resultaat. Hierbij kun je natuurlijk ook verschillende fruitsoorten door elkaar gebruiken die je kindje lekker vindt.

Zowel voor de chocolademelk als voor de smoothie kun je uitstekend geitenmelk gebruiken.

Soepen

In veel soepen wordt room of crème fraîche gebruikt om de soep romiger en voller te maken. Hierbij is het de uitdaging om de room niet te laten schiften. Je kunt de room vervangen door geitenmelk, waardoor de kans op schiften veel kleiner wordt, terwijl de soep nog steeds lekker romig is. Een recept waar je samen van kunt genieten, bijvoorbeeld met een stukje brood of soepstengel.

Pannenkoeken

Veel kinderen vinden pannenkoeken een lekkernij. Bovendien zijn pannenkoeken ook handig voor je kindje om zelf te eten als hij/zij leert om zelf met een vork (of met de handjes) te eten. Als je de pannenkoeken maakt volgens het recept en de koeienmelk vervangt door de geitenmelk, kun je samen lekker genieten.

Recepten met geitenkaas

Geitenkaas is ook voor je kindje vanaf ongeveer 7 maanden een lekkernij. Uiteraard ook hier weer, passend in het voedingsschema dat je voor je kindje hebt gekozen. Als je kindje wat ouder is kun je denken aan pizza, pasta, risotto, omelet of quiche waarin je geitenkaas verwerkt. En zorg zeker in het begin voor zachte geitenkaas en/of kleine stukjes, zodat de kaas gemakkelijk doorgeslikt kan worden.

Nog een paar leuke geitenkaas weetjes:

  • Voor 1 kilo kaas is 9½ liter geitenmelk nodig
  • Geitenkaas wordt al sinds 800 v.Chr. Gegeten
  • Vroeger was geitenkaas voedsel voor de minder bedeelden, tegenwoordig is geitenkaas duurder dan gewone kaas
  • De verschillende methodes voor het maken van geitenkaas en de duur van de rijping zijn mede bepalend voor de smaak van de kaas
  • Geitenkaas rijpt ongeveer 6 keer zo snel als kaas van koemelk

Geitenmelk voor je baby biedt verschillende mogelijkheden zoals je ziet. We hebben nu met name recepten met gewone geitenmelk voor je op een rij gezet, maar ook met geitenmelk babyvoeding kun je deze recepten maken als je kindje al vaste voeding mag. Door het melkpoeder aan te lengen met water kun je het gebruiken om de recepten te maken.

Over Kabrita

Kabrita Geitenmelk Flesvoeding is een Nederlands product en combineert milde Nederlandse geitenmelk met een moderne samenstelling in lijn met de laatste wetenschappelijke inzichten. Hierdoor ontstaat een volwaardige flesvoeding die belangrijke voedingstoffen op een milde, vriendelijke manier levert. Ben je benieuwd naar onze geitenmelk babyvoeding?

Bestel nu direct online via onze webshop of ga naar de Etos bij jouw in de buurt.