Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

De achtergrond van onze geiten

De achtergrond van onze geiten

De geiten die de geitenmelk voor Kabrita aanleveren worden met liefde behandeld. Onze geitenboeren zorgen met passie voor de geiten. Dat onze geitenmelk van Nederlandse geiten komt, wist je misschien al! Maar wil jij meer weten over onze geitjes? Waar ze vandaan komen en wat ze zoal te eten krijgen op de boerderij? Lees dan snel verder.

Nederlandse geitenboerderijen

Onze geitenboerderijen zijn exclusief gevestigd in Nederland, het land van de zuivel. Volgens het CBS zijn er in totaal meer dan 346.000 geiten in Nederland, gevestigd op een geitenboerderij en verdeeld over 487 boerderijen. Hierbij gaat het ook om hobbyboerderijen. In totaal zijn er ongeveer 325 boerderijen die de melkgeiten op een professionele manier houden. Meer dan 50 professionele en familiebedrijven leveren hun melk aan ons. De geitenboerderijen hebben ongeveer 1000 melkgeiten.

De geitenmelk van onze 50 professionele familiebedrijven wordt verzameld door ons bedrijf Holland Goat Milk (HGM). HGM transporteert de geitenmelk van de boerderijen naar onze verschillende productiefaciliteiten in Nederland.

De rassen

Wanneer je een geitenboerderij bezoekt, zie je voornamelijk de witte Saanengeit. Meer dan 90% van de geiten op een geitenboerderij is van dit ras. Deze variant van de witte Saanengeit is een Nederlands ras en is bekend om zijn hoge kwaliteit melkproductie. Maar naast deze Nederlandse witte geit, zijn er ook gekleurde geiten of geiten met alleen een donkere streep. Welk ras hebben deze geiten? Dit zijn de Britse Alpinegeit, zwart met een aantal witte vlekken, of de Franse Alpinegeit, bruin met een aantal zwarte vlekken. Deze geit is herkenbaar aan bijvoorbeeld een zwarte streep over de rug. Dan is er nog de Anglo-nubische geit, een bruine geit bekend om de lange flapoortjes. Als laatste is er nog de Toggerburger. Dit is een chocoladebruine/grijze geit met een aantal witte vlekken.

Wat eten onze geiten?

Onze geiten krijgen een mix van verschillende voedingsstoffen, zoals:

  • Stro
  • Hooi
  • Vers gras
  • Gras kuilvoer
  • Mais kuilvoer
  • Pulp/vruchtvlees
  • Geperst graan, zoals tarwe en gerst, maar ook soja-rompen

Bovenstaande voedingsstoffen krijgen geiten voornamelijk op de boerderij. In de natuur is dit echter anders, daar eten ze voornamelijk bladeren en gras. Onze boeren vullen het voer van de geit zoveel mogelijk aan met bijvoorbeeld de benodigde energie, proteïne, vitamines, mineralen, wat een positief effect heeft op de gezondheid van de geit en de melk die zij produceren. Water is ook een heel belangrijk onderdeel van hun voeding. Een gemiddelde melkgeit drinkt ongeveer 10 liter water per dag.

Hoeveel melk produceren ze?

Een geit produceert tussen de 1 en 10 liter melk per dag. Gemiddeld produceert onze witte Saanengeit 1100 liter melk per jaar. Dat is ongeveer 3 liter melk per dag. Onze geiten worden twee keer per dag gemolken. Wanneer een geit een jaar oud is, zal ze voor het eerst bevallen. Dit is meestal in de lente. Vanaf het moment dat een geit bevallen is, zal ook de melkproductie beginnen. Gemiddeld gezien geeft een geit 4 jaar melk.

Mocht je meer willen leren over de geiten achter producten op basis van geitenzuivel, klik dan hier.

Kabrita geitenmelk flesvoedingen

Kabrita geitenmelk flesvoeding is een Nederlands product en combineert milde Nederlandse geitenmelk met een moderne samenstelling in lijn met de laatste wetenschappelijke inzichten. Hierdoor ontstaat een volwaardige flesvoeding die belangrijke voedingstoffen op een milde, vriendelijke manier levert en die helpt bij de groei van je kindje. Ben je benieuwd naar onze geitenmelk babyvoeding?

Ga naar onze webshop en bestel direct online!