Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Voedingsmoment

Voedingsmoment

Het voeden van je baby is een mooi, intiem moment samen. Vandaag geven wij je wat tips om het voedingsmoment nog fijner te maken!

Slaapkamer

Wat is het toch heerlijk om je kindje te voeden in de slaapkamer. Of je er nu voor kiest om lekker saampjes in bed te liggen of in een heerlijke fauteuil of schommelstoel, doe de gordijnen of vitrage dicht en creëer dat knusse gevoel van geborgenheid. Zorg dat je beide comfortabel ligt en gebruik een kussen ter ondersteuning. Is het nacht? Gebruik dan een schemerlampje. Is het dag? Laat dan wat daglicht binnen maar zorg dat fel zonlicht niet op jullie gezichten kan schijnen. Praktisch: leg wat spuugdoekjes bij de hand want je hebt ze altijd nodig.

Woonkamer

Op de bank of in je lievelingsfauteuil. Je kindje voeden in de woonkamer is praktisch. Handig wanneer je nog een ander kindje in de gaten moet houden, wanneer je bezoek hebt en natuurlijk wanneer het dag is. Zorg dat de televisie uit staat en de radio zacht. Laat niets dit intieme moment ruw versturen. Zorg er ook in de woonkamer voor dat je lekker ondersteunt wordt door kussens en een fijne hydrofiele doek naast je op de bank of in de stoel is ook altijd aan te raden.

Onderweg

Wanneer je onderweg bent, kan een geschikte voedingsplek best een uitdaging zijn. Zoek in een restaurant altijd een rustig plekje op, dus zonder al teveel mensen en omgevingsgeluiden. Dit kan je kindje namelijk afleiden waardoor de voeding verstoord kan worden. Zorg dat je luiertas de benodigde voedingsartikelen bevat zoals spuugdoekjes, eventueel een flesje, voedingstorentje en natuurlijk voeding. Laat je de voeding opwarmen in het restaurant? Schud daarna dan voorzichtig de fles een paar keer om (niet hard schudden want hierdoor ontstaan luchtbelletjes) zodat de temperatuur goed kan verspreiden. Controleer goed of de voeding niet te warm is.

TIP:
Wist je dat er speciale voedingsdoeken bestaan? Deze doeken zijn speciaal ontwikkeld om je kindje af te schermen tijdens de voeding zodat hij alleen maar oog heeft voor jou en de voeding. Dit kan handig zijn wanneer je kindje snel afgeleid is.

Heb jij nog voedingstips voor andere mama's? Laat het ons weten op Facebook!