Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Levering binnen 1-2 werkdagen

Kabrita Nederland

Hoe kies ik een flesvoeding?

Hoe kies ik een flesvoeding?

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Om welke reden dan ook kun je geen borstvoeding (meer) geven. Misschien is het te moeilijk geworden doordat je baby speciale voeding nodig heeft, of moet je om andere (persoonlijke) redenen stoppen met borstvoeding. Hoe dan ook, zodra je even googelt, zie je zoveel soorten flesvoeding dat je eerst even moet slikken. En dan hebben we het nog niet eens over alle meningen van andere ouders en de mensen om je heen! Om je te helpen met het kiezen van de beste flesvoeding voor jouw baby, zetten we alle soorten flesvoeding voor je op een rijtje.

Standaard flesvoeding en speciale flesvoeding

In grove lijn heb je twee grote verschillen in soorten flesvoedingen:

  1. Standaard flesvoeding
  2. Speciale (dieet)voeding

Heeft je baby geen (verterings)klachten? Dan kun je het beste standaard flesvoeding gebruiken. Heeft je baby wel last van kwaaltjes, dan zijn er een aantal verschillende opties voor flesvoeding. Welke soort flesvoeding je dan het beste kunt gebruiken, is afhankelijk van de kwaaltjes waarmee je baby kampt.

Let wel: overleg altijd met je arts om te bepalen wat de beste voeding is voor je baby en stap niet te snel of te vaak over.

Honger

Borstvoeding kun je het beste op verzoek geven. Als je baby om meer voeding vraagt, kun je dat gerust geven. Met flesvoeding is dat een beetje anders. Heeft je baby niet genoeg aan de “normale” hoeveelheid flesvoeding? Of protesteert of huilt je baby als de fles op is? Drinkt je baby niet te snel en heeft hij/zij geen last van andere kwaaltjes (zoals spruw)? Dan kun je dikkere voeding geven aan je baby, zodat hij/zij een voller gevoel heeft en beter de dag door komt.

Spugen

Het komt vaker voor dat jonge baby’s wat melk teruggeven. Overleg met je arts of het spugen van je baby zoveel is, dat hij/zij hiervoor speciale voeding nodig heeft.

Krampjes

Darmkrampjes zijn een veelvoorkomend probleem bij baby’s. De darmen van je baby moeten zich nog ontwikkelen en kunnen moeite hebben met voeding. Borstvoeding is de best verteerbare voeding die er is, dat is natuurlijk speciaal gemaakt voor je baby. Als je flesvoeding geeft aan een baby met veel krampjes, dan is comfort voeding mogelijk beter geschikt dan standaard flesvoeding.

Allergie

Hoewel allergieën weinig voorkomen bij baby’s, kan het zijn dat die van jou nu toevallig wel een allergie heeft. Heb je zorgen over een allergie, overleg dan met je arts. Deze kan je helpen met het vinden van de bron van allergie en geeft je advies voor de beste voeding. Flesvoeding voor baby’s met een allergie kan behoorlijk prijzig zijn. Met een verklaring en recept van je arts, kan het dat de voeding (deels) wordt vergoed.

Met dit overzicht kun je makkelijk volgen wat het de beste flesvoeding is in jouw situatie:

Soorten flesvoeding

Flesvoeding met verschillende basis

Naast de verschillende soorten flesvoedingen voor baby’s met kwaaltjes, kun je ook onderscheid maken in flesvoedingen die gemaakt zijn van een verschillend basismateriaal. Veruit de meeste flesvoedingen worden gemaakt van koemelk. Er zijn grofweg drie verschillende soorten basissen:
• Koemelk
• Geitenmelk (lees meer over waarom wij zo enthousiast zijn over geitenmelk)
• Sojamelk

Het is een misverstand dat flesvoeding op basis van sojamelk of geitenmelk een goed alternatief is voor baby’s met een vastgestelde koemelkallergie. Gelukkig komt een allergie maar bij weinig baby’s voor. Wél kan je baby baat hebben bij flesvoeding op basis van geitenmelk bij een koemelk-intolerantie.

Kabrita flesvoeding van geitenmelk

Wist je dat er wereldwijd meer geitenmelk wordt gedronken dan koemelk? In Nederland is dat zeker anders! Kabrita flesvoeding is een standaard flesvoeding, op basis van geitenmelk. Geitenmelk is van nature mild en vormt een goede basis voor flesvoeding. Kabrita opvolgmelk en Peutermelk brengen de mildheid van Nederlandse geitenmelk samen met waardevolle ingrediënten zoals DHA Omega-3 vetzuren en GOS voedingsvezels. Dat maakt Kabrita een geschikte keuze voor baby's en peuters.