Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Hoera, 1 jaar

Hoera, 1 jaar

Op de dag af twaalf maanden geleden hield je je baby voor het eerst vast, bewonderde je de piepkleine handjes, voetjes, het schattige gezichtje en kleine lijfje. Inmiddels heeft je kindje alle seizoenen al een keer meegemaakt, kan hij kruipen, zitten, vaste voeding eten en waarschijnlijk heel hard lachen. De hoogste tijd voor een spectaculair verjaardagsfeest!

Je kindje is nog zo klein dat hij nog geen idee heeft wat een verjaardag is. Wil je hem toch voorbereiden op het feestje dan zijn er leuke prentenboeken verkrijgbaar waar het thema verjaardag op een hele eenvoudige wijze (aan de hand van tekeningen en een eenvoudige tekst) wordt beschreven. Een erg leuk boek is 'De verjaardag van kikker' van Max Velthuijs.

Het feestje plannen

Hou allereerst rekening met het tijdstip. Wanneer slaapt je kindje overdag en wat is een handig tijdstip voor jullie gezin om visite te ontvangen? Natuurlijk wil je veel familie en vrienden uitnodigen maar zorg dat het behapbaar blijft. Het is voor je kindje heel druk en het is voor jullie als ouders ook de bedoeling te genieten. Verspreid bij voorkeur de visite over de dag en houd steeds een uurtje of twee vrij zodat je kindje kan slapen of uitrusten van alle drukte. Maak een lijstje met genodigden die absoluut niet mogen ontbreken op deze dag.

Uitnodiging

Hoe leuk is het om een prachtige uitnodiging voor het eerste verjaardagsfeestje van je kindje rond te sturen? Je kunt kiezen om een foto van de kleine af te laten drukken, mooie kant-en-klare uitnodigingen te kopen of per e-mail een mooie uitnodiging samen te stellen. Vergeet niet de juiste datum, begin- en eindtijd op de uitnodiging te vermelden.

Feest!

Als je kindje 1 jaar wordt hoef je echt nog niet hele lijsten met activiteiten te plannen. Doe vooral wat je kindje leuk vindt. Het uitblazen van dat ene kaarsje op een mooie taart, uitpakken van cadeautjes, zitten op een prachtig versierde kinderstoel, een echte verjaarsdagsmuts. Het zijn de kleine dingen die je kindje juist zo bijzonder vindt!

De cadeaus

Natuurlijk mogen cadeautjes niet ontbreken op een verjaardag. Toch zul je er voor moeten waken dat je kindje niet gestrest raakt van al dat nieuws. Je kunt de gasten vragen zich te beperken tot het geven van één geschenk. Je zult zien; het scheuren van het cadeaupapier is vaak al een hele belevenis voor de kleine! Daarnaast kun je wat cadeaus wegleggen en ze de komende weken of maanden langzaam tevoorschijn halen. Op deze manier kun je je kleine telkens weer verblijden met een nieuw speeltje.

Foto's:

Vraag een oom, tante, opa of oma, vriend of vriendin gedurende de dag foto's te maken. Zo kunnen jullie zelf als ouders maximaal genieten van deze dag en legt iemand anders al die mooie momenten voor je vast.

Maak een feestje van het ontbijt

Tip: een mooi ontbijt voor de jarige maken? Lees onze blog over feestelijke ontbijtjes!