Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Fietsen met je kindje

Moeder en baby fiets ondergaande zon

Nederland is een echt fietsland en daarom is het hartstikke leuk om er met je baby of peuter op uit te trekken in de Nederlandse natuur. Vandaag geven wij je tips over het fietsen met je kleintje!

Leeftijd

Wanneer je kindje goed zelfstandig kan zitten en dit enige tijd kan volhouden, kun je gaan fietsen met je kindje. Meestal is je kleintje dan zes tot negen maanden oud. Voor jongere kindjes zijn er adapters verkrijgbaar waarmee je het autostoeltje (groep 0) kunt bevestigen op de bagagedrager.

Stoeltje

De meeste ouders kiezen als eerste fietsstoeltje het type dat je aan het stuur kan bevestigen. Kies voor een goed stoeltje dat stevig is en een keurmerk heeft. Want fietsen met je kindje moet natuurlijk wel veilig zijn. Neem je fiets en je kindje mee wanneer je het stoeltje gaat kopen. Zo kun je zien of je kindje er goed op zit en of hij/zij de juiste ondersteuning krijgt. Ook moeten er goede gordels op het stoeltje zitten die je kindje niet zelf kan openen. Een eventueel windscherm kan prettig zijn om je kindje uit de wind te houden.

Type Fiets

In principe kun je op bijna iedere fiets een fietsstoeltje (voorop) laten monteren. Er zijn speciale moederfietsen verkrijgbaar die een lagere en ruimere instap hebben. Dat is wel zo prettig want in het begin is het best even wennen om met je kindje voorop te fietsen. Het fietst en stuurt zwaar en je dient de bochten wat ruimer te nemen. Natuurlijk kun je ook gaan voor zo'n handige bakfiets waarin je meteen de boodschappen mee kan nemen! Ook zijn er aanhangfietsen te koop.

Routes

Begin met korte routes want het kan zijn dat je kindje in slaap valt. Bijvoorbeeld even naar de supermarkt fietsen, naar de stad of naar opa en oma als die in de buurt wonen. Blijft je kindje wakker op de fiets en vindt hij/zij het leuk? Dan kun je de routes wat langer laten duren. Neem dan wel babyvoeding mee voor onderweg en wat luiers om te verschonen.

Fiets jij wel eens met je kindje? Deel je tips met andere ouders op onze Facebookpagina!