Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

6 tips bij een huilende baby

6 tips bij een huilende baby

De manier voor baby's om zich uit te drukken is door te huilen. Heeft je kindje het koud, heeft hij honger, voelt hij zich onbehagelijk of is hij moe, door te huilen kan hij aangeven dat hij gehoord wenst te worden. Huilen is dus ook niet per definitie negatief, probeer je kindje te leren kennen zodat je de reden 'herkent' waarom hij huilt. Huilende baby's worden graag getroost, we geven je vandaag tips hoe je dat het beste kunt doen.

1. Maak lichaamscontact

De meeste kindjes vinden het heerlijk om jouw lichaamswarmte te voelen. Het werkt ontspannend en geeft een gevoel van geborgenheid wanneer je je kindje tegen je aanhoudt of zachtjes heen en weer wiegt. Vooral pasgeboren baby's reageren goed op het geluid van jouw hartslag, het ruiken van jouw geur en het voelen van jouw warmte. Een draagzak of speciale draagdoek kan ook heel prettig zijn, niet alleen voor je baby. Op deze manier heb je je kindje lekker dichtbij en toch je handen vrij.

2. Praat tegen je baby

Baby's vinden het heerlijk om jouw stem te horen, dit is het vertrouwde geluid waar ze ook al in de baarmoeder van genoten. Praat zachtjes en zing een liedje om je kindje te laten ontspannen.

3. Gun hem zijn rust

Huilende baby's zijn vaak overprikkeld of moe. Al jouw pogingen om het huilen te stoppen kunnen tevergeefs zijn en hem nog meer uitputten. Leg je kindje lekker in bed, doe de gordijnen dicht, zet een muziekdoosje aan en laat hem rusten.

4. Massage

Heerlijk ontspannend voor baby's kan het krijgen van een massage zijn. Jouw soepele vingers die glijden over zijn lijfje, zachte masserende bewegingen, jouw volledige aandacht. Logisch dat kindjes hier van genieten en vervolgens heerlijk in slaap vallen.

5. Zachte beweging

We kennen allemaal de verhalen van huilende baby's die eindelijk stopten met huilen toen de radeloze ouders een rondje besloten te rijden in de auto. Baby's houden van zachte, schommelende bewegingen. Een wandeling in de kinderwagen, zachtjes dansen met je kindje, wiegen en inderdaad een autoritje, kunnen je kindje in diepe slaap brengen.

6. Inbakeren

In de baarmoeder voelde je kindje zich veilig en geborgen. Eenmaal geboren is er zoveel ruimte om hem heen en dat kan beangstigend zijn. Inbakeren middels een inbakerdoek of een speciaal slaapzakje kan de vertrouwde geborgenheid terugbrengen en je kindje rust brengen.

Lees meer over inbakeren