Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Levering binnen 1-2 werkdagen

Kabrita Nederland

4 x populaire fruithapjes die je zelf kan maken!

fruithapje baby

Is jouw kleintje ook zo gek op fruithapjes? Dan zullen deze 4 recepten zeker in de smaak vallen! Gezond, lekker én makkelijk om te maken; daar houden mama’s wel van!

Appel, peer en abrikoos fruithapje

Ingrediënten: 4 eetlepels water – 1 appel (geschild en in stukjes gesneden) – 750 gram gedroogde abrikoos (in stukjes gesneden) – 1 peer (geschild en in stukjes gesneden)

Verwarm in een klein pannetje het water en voeg daar de appel en gedroogde abrikoos aan toe. Breng het mengsel aan de kook en laat het vervolgens voor 3 tot 5 minuten sudderen. Voeg de peer toe en laat het nog 3 minuten sudderen. Laat het vervolgens afkoelen en pureer het met de blender tot een glad mengsel. Je kleintje gaat het heerlijk vinden!

Frambozen en appel fruithapje

Ingrediënten: Frambozen - appel

Het perfecte fruithapje voor echte zoetekauwen! Vanwege eventuele allergische reacties wordt het aangeraden om pas vanaf 12 maanden frambozen aan je kindje te geven. Dit fruithapje is super makkelijk om te maken! Je schilt een appel en snijdt deze tot kleine stukjes. Vervolgens gooi je de appel samen met lekker veel frambozen in de blender, even pureren en klaar is kees!

Zoete aardappel met peer fruithapje

Ingrediënten: 2 zoete aardappelen (geschild en in kleine stukjes gesneden) – 1 rijpe peer (geschild en in kleine stukjes gesneden) – 2 eetlepels olijfolie – 3 tot 4 blaadjes verse munt

Zoete aardappel is dan misschien geen fruit, maar wel ontzettend gezond voor jonge kinderen. Naast het feit dat het barst van de gezonde vitamientjes en voedingstoffen, smaakt het lekker zoet en is makkelijk om te pureren. Voor dit fruithapje kook je zoete aardappel voor 15 minuten. Laat de aardappel daarna afkoelen en uitlekken. Voeg de peer, olijfolie en muntblaadjes toe en pureer tot een glad hapje met de blender. Als het fruithapje iets te dik is, kan je het wat verdunnen door water toe te voegen.

Mango en banaan fruithapje

Ingrediënten: 1 mango – 1 tot 2 bananen

Zo gezond en oh zo makkelijk! Snij de banaan in plakjes en verwijder bij de mango het vruchtvlees van de pit. Doe de mango en banaan samen in de blender. Geen blender in huis? Met een vork kan je de mango en banaan ook tot een fruithapje prakken. Als je kindje al wat ouder is, hoef je het hapje niet helemaal fijn te prakken.