Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Levering binnen 1-2 werkdagen

Kabrita Nederland

Veelgestelde vragen: Flesvoeding

De Kabrita geitenmelk flesvoeding kan worden bereid volgens de onderstaande instructies. De bereiding van de formule is ook altijd aangegeven op het blik en kan enigszins verschillen tussen producten en / of landen. De gezondheid van uw baby hangt af van het zorgvuldig volgen van de instructies voor bereiding en opslag.

  • Bereid de melk niet meer dan 1 uur voor het voeren. Was uw handen grondig voordat u de melk klaarmaakt.
  • Kook de fles en de tepel voor ongeveer. 10 min om te steriliseren.
  • Vul de fles met de juiste hoeveelheid gekookt water en laat het afkoelen tot ca. 40 ° C.
  • Voeg de aangegeven hoeveelheid Kabrita toe aan de overeenkomstige hoeveelheid water.
  • Sluit de fles af en schud goed totdat het poeder is opgelost. Test de temperatuur aan de binnenkant van je pols.

Bereid de melk niet meer dan 1 uur voordat je de voeding aan je baby gaat geven. Gooi de voeding die overblijft in de fles weg. Het is niet verstandig, in verband met de hygiëne, om het flesje later weer op te warmen.


De houdbaarheid van de Kabrita-geitenmelkvoeding varieert tussen de verschillende landen, vanwege externe factoren zoals de lokale temperatuur.

U kunt zowel de productiedatum als de vervaldatum vinden op de onderkant van het blik en in geval van twijfel kunt u altijd contact opnemen met uw plaatselijke Kabrita-distributeur voor meer informatie.


Borstvoeding is de ideale voeding voor uw baby gedurende de eerste 6 maanden. Na deze periode is het volkomen veilig om borstvoeding te combineren met flesvoeding. Het zal waarschijnlijk enige tijd duren voordat uw baby went aan het drinken uit een fles. Het is belangrijk om de hoeveelheid borstvoeding per dag langzaam te verminderen, bijvoorbeeld vervang 1 borstvoeding door elke 3 tot 4 dagen met 1 flesje te voeden.

We hebben ook een artikel geschreven over het afbouwen van borstvoeding. Lees er hier alles over.

Borstvoeding combineren

Lees meer over het overstappen van borst- naar flesvoeding.

Overstappen op flesvoeding

Geitenmelk bevat van nature veel voedingsstoffen. Uw peuter bevindt zich momenteel echter in een belangrijke fase van zijn ontwikkeling. Hij of zij zal voortdurend nieuwe dingen leren, terwijl hij tegelijkertijd steeds actiever wordt. Dit betekent dat uw peuter veranderende voedingsbehoeften zal hebben, die niet altijd zo gemakkelijk af te stemmen zijn in het geval van peuters, die notoir kieskeurige eters kunnen zijn. Om er zeker van te zijn dat uw peuter de essentiële voedingsstoffen en energie krijgt die nodig zijn, hebben wij Kabrita 3 (12+m) Peutermelk ontwikkeld. Deze bevat, anders dan gewone geitenmelk, extra voedingsstoffen om optimaal tegemoet te komen aan uw peuter’s veranderende voedingsbehoeften.


Dit is afhankelijk van de hoeveelheid en het aantal voedingen die uw baby nodig heeft. Eén blik van 800 g Kabrita produceert ongeveer 6 liter bereide formule. Een indicatie qua hoeveelheid per voeding wordt altijd op het blik weergegeven. Uw arts kan u helpen bij het bepalen van de exacte hoeveelheden die uw baby nodig heeft.


Na opening moet de geitenmelkvoeding binnen 4 weken worden gebruikt. Bewaar het blik op een koele, droge en donkere plaats (niet in de koelkast).


Af en toe zakt de het schepje in de poeder naar beneden. Probeer het blik scheef te houden en tik zacht om het poeder te verplaatsen. Dit zal helpen om het schepje in uw blik terug te vinden.


Bewaar het geopende Kabrita-blik op een koele, droge en donkere plaats (niet in de koelkast). Zorg ervoor dat u de formule binnen 4 weken na opening gebruikt.


Dit hangt samen met:

- Leeftijd van het kind (met name voor stage 1 (0-6maand) gebruikt een kindje verschillende hoeveelheden flesvoeding per dag)

- Welke stage voeding (stage 1/2/3 adviseren verschillende hoeveelheden voeding per dag afhankelijk van leeftijd kind)


Per blik kun je een verschillende hoeveelheid flesvoeding klaarmaken.

Kabrita 1: 13.2g + 90mL water maakt 100mL voeding. 1 blik = 800 gram. Dus 800g / 13.5g = 59 porties van 100mL = ongeveer 5900mL voeding. Dus: bijna 6 liter uit één blik Kabrita 1.

Kabrita 2: 13.5g + 90mL water = 100mL voeding. 1 blik = 800gram. 800/14 = 57 porties van 100mL > ongeveer 5700mL voeding dus uit één blik Kabrita 2.

Kabrita 3: 14.5g + 90mL water = 100mL voeding. 1 blik = 800gram. 800/14.5 = 55 porties van 100mL > ongeveer 5500mL voeding dus uit één blik Kabrita 3.