Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Veelgestelde vragen: Ingrediënten

Fluoride is niet toegevoegd aan de flesvoeding. Vanuit de natuurlijke bijdrage van de ingrediënten, bevat de formule zeer lage hoeveelheden fluoride.


Nee Kabrita bevat geen Maltodextrine


Glucose siroop wordt in Kabrita geitenmelk flesvoeding gebruikt als 'drager' voor belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en voedingsvezels. Dit zijn essentiële ingrediënten voor een moderne flesvoeding, maar helaas zijn deze ingrediënten zonder glucose siroop als ‘technische hulpstof’ erg lastig toe te voegen. Door ze te koppelen aan een ‘drager’ kunnen deze ingrediënten wel in de juiste hoeveelheid worden toegevoegd en goed worden gemengd door de poeder. Om die reden zit er een hele kleine hoeveelheid glucose siroop in onze formules. Hoewel het niet altijd verplicht is om 'glucose siroop' als ingrediënt op het blik te benoemen, geloven wij in transparantie en willen we onze klant volledige informatie bieden.


Nee, Kabrita bevat geen toevoegingen zoals suiker, kunstmatige geurstoffen, kleurstoffen en / of smaakstoffen.


Geitenmelk bevat van nature nucleotiden. Een nucleotide is één bouwblokje van ons DNA. Elke keer als er eiwitten geproduceerd moeten worden, en dat moet de hele tijd, verbruiken we nucleotiden. We halen deze nucleotiden uit oude eiwitten en het recyclen van oude cellen. Maar natuurlijk ook uit de voeding.


Elke moeder maakt op haar manier de beste keuze in voeding voor haar kindje. De aan- of afwezigheid van suiker is één van de bewuste overwegingen die vaak wordt gemaakt. Suiker moet gedeclareerd worden op de verpakking van flesvoeding en is dan ook terug te vinden op de blikken van Kabrita geitenmelk flesvoeding. Echter, dit betekent niet dat er kristalsuiker aan Kabrita geitenmelk flesvoeding wordt toegevoegd. ‘Suiker’ is een overkoepelende benaming voor alle aanwezige ‘korte’ koolhydraten, waarvan lactose (‘melksuiker’) de voornaamste is in zowel borstvoeding als Kabrita geitenmelk flesvoeding.

Om zeker te zijn dat je baby voldoende koolhydraten binnenkrijgt is de minimale hoeveelheid koolhydraten in flesvoeding wettelijk vastgesteld. In Kabrita wordt de hoeveelheid ‘suiker’ gevormd door lactose en een geringe hoeveelheid glucose siroop.


Nee, de geitenmelk die we voor onze flesvoeding gebruiken is niet biologisch. Door de beperkte beschikbaarheid van biologische geitenmelk is het niet mogelijk om onze wereldwijd verkrijgbare flesvoedingen op basis van volledig biologische geitenmelk te produceren.


Visolie is erg rijk aan DHA, het poly-onverzadigde omega-3 vetzuur dat wordt aangetroffen in hersenen en retinaal weefsel.

DHA is een lange keten van poly-onverzadigde omega-3 vetzuren en wordt aangetroffen in het hersen- en oogweefsel.


Door plantaardige oliën toe te voegen aan Kabrita geitenmelk-formules, wordt de baby voorzien van de juiste hoeveelheid en optimale samenstelling van vetzuren.


DHA is een lange keten van poly-onverzadigde omega-3 vetzuren en wordt aangetroffen in het hersen- en oogweefsel.Het zout in Kabrita komt voornamelijk van natrium dat van nature aanwezig is in geitenmelk. Een minimumgehalte aan natrium moet aanwezig zijn in een zuigelingenvoeding om te voldoen aan de voedingsvereisten.


Nee, bij de productie van Kabrita worden geen genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s) gebruikt. De strikte Europese zuigelingenwetgeving verbiedt het gebruik van genetisch gemodificeerde ingrediënten in flesvoeding. Dit betekent dat naast Kabrita er ook bij de productie van alle andere flesvoedingen die binnen Europa worden verkocht, geen GGO's gebruikt worden.