Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Veelgestelde vragen: Algemeen

De samenstelling van baby flesvoeding is sterk gereguleerd door de CODEX, regionale en nationale autoriteiten. Omdat deze regionale en nationale autoriteiten niet altijd dezelfde criteria hanteren, kunnen er kleine verschillen in de samenstelling tussen landen optreden.

Uiteraard kunt u erop vertrouwen dat de Kabrita baby flesvoeding die in uw markt verkocht wordt altijd voldoet aan de laatste wetenschappelijk inzichten en de betreffende lokale wetgeving.

Kabrita is afgeleid van het Spaanse woord 'Cabrito', wat klein geitje betekent.


Kabrita's baby en peuter flesvoedingen zijn ontwikkeld om een gezond alternatief op basis van geitenmelk te bieden, die voldoen aan de gemiddelde voedingsbehoefte van een bepaalde leeftijd. Omdat iedere baby uniek is met een eigen groei- en ontwikkelingsproces, adviseren wij om in overleg met je arts (die nauw betrokken is bij dit groeiproces) te bepalen hoe en wanneer je Kabrita het beste kunt gebruiken.


Kabrita is een onderdeel van Ausnutria Nutrition. Deze zuivelgroep is opgebouwd rond drie bekende zuivel- en babyvoedingsfabrieken in Nederland met een rijke geschiedenis in de ontwikkeling en productie van baby en peuter flesvoedingen.

Ausnutria Ommen is opgericht in 1897 en verantwoordelijk voor de productie van de hoogwaardige geitenmelkpoeder en andere zuivel ingrediënten. Ausnutria Kampen en Lypack Leeuwarden produceren al babyvoedingen sinds 1936. Gedurende de jaren hebben deze fabrieken babyvoedingen geproduceerd voor tientallen merken, waaronder een groot aantal internationale topmerken.


Wij adviseren om geen producten te gebruiken waarvan de houdbaarheidsdatum is verlopen, omdat de voedingsstoffen (bijvoorbeeld vitamines) mogelijk afnemen na het verlopen van de houdbaarheidsdatum.


De eenvoudigste manier om te controleren of je een origineel Kabrita product hebt is de code op de onderkant van het blik*. Deze code is gekoppeld aan onze fabriek en moet zijn: NL Z0238 EC, NL Z4057 EC of NL Z4056 EC.

* Let op: In China staat dit nummer niet op de onderkant, maar op de zijkant van het blik. In Rusland wordt dit nummer helemaal niet gebruikt in verband met lokale wetgeving.


Nee, Kabrita heeft een verrassend aangename geur en smaak. Het snelle productieproces van de verse geitenmelk zorgt voor een frisse en milde smaak, die vergelijkbaar is met de smaak van flesvoedingen op basis van koemelk.


Borstvoeding is de beste voeding voor je baby. Als je echter van plan bent om over te stappen op opvolgmelk of peutermelk, dan kun je de Kabrita geitenmelk flesvoeding overwegen. Kabrita biedt geitenmelk opvolgmelk en peutermelk van uitzonderlijke kwaliteit. Dit is het resultaat van tientallen jaren ervaring met flesvoeding en een goede kwaliteit van Nederlandse geitenmelk. Geitenmelk is van nature mild en vormt een goede basis voor babyvoeding. Kabrita combineert de natuurlijke mildheid van Nederlandse geitenmelk met waardevolle voedingsstoffen zoals geiten wei-eiwit, DHA Omega-3 vetzuren* en voedingsvezels.

Kabrita voldoet aan de voorschriften voor flesvoeding en is een veilig en compleet alternatief op basis van geitenmelk dat geschikt is voor elke gezonde baby.

*Net als andere opvolgmelk


Ja, Kabrita is een veilig alternatief voor elke gezonde baby. Het gebruik van geitenmelk als basis voor babyvoeding is goedgekeurd en veilig bevonden, net als andere opvolgmelk. Net als verse koemelk, bevat ook verse geitenmelk te veel eiwit en niet alle voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van je kindje. Daarom is de hoeveelheid voedingsstoffen in alle flesvoedingen, dus ook in Kabrita, optimaal aangepast en aangevuld, om ervoor te zorgen dat je kindje alle voedingsstoffen binnenkrijgt die hij of zij nodig heeft.

Kabrita voldoet aan lokale wet- en regelgeving.


Nee, Kabrita heeft geen probeerverpakkingen. We zijn van mening dat het effect en het succes van een nieuw soort flesvoeding niet op basis van slechts een of twee voedingen kan worden vastgesteld.


Kabrita's voedingsproducten zijn in verschillende landen verkrijgbaar, rechtstreeks of via onze distributeurs. Kijk op onze wereldkaart voor meer informatie.


De verpakking is gewijzigd, vanwege een nieuw design van de blikken is het woordje Gold van de verpakkingen gehaald. Dit geldt voor alle landen waar Kabrita verkocht wordt.

Met deze verandering is ook de samenstelling iets aangepast vanwege nieuwe EU wetgeving. Deze EU wetgeving is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. De volgende kleine aanpassingen zijn toegepast op de receptuur:

 • Eiwit iets omlaag.
 • Vetgehalte iets omhoog
 • Lactose iets omhoog
 • DHA en AA een flink stuk omhoog.

Vitaminen en mineralen aangepast aan de nieuwe EU wetgeving.

Beide varianten kun je veilig gebruiken voor je kindje.


Nee Kabrita wordt niet vergoed door de zorgverzekering.


Onze geiten krijgen een mengsel van voedingsmiddelen, waaronder

 • Stro
 • Hooi
 • Gras (vers)
 • Kuilgras
 • Maissilage
 • Pulp
 • Pellets * (grondstoffen samengeperst in een pellet, zoals granen zoals tarwe en gerst, maar ook sojahullen, etc.)

Bovenstaande voeders komen vaak voor op de boerderij. In de natuur is de samenstelling echter veel soberder. Geiten eten wat gras, bladeren en takken van struiken en bomen, afhankelijk van wat beschikbaar is. Onze boeren vullen het voer van de geit zo goed mogelijk aan, ook in termen van noodzakelijke energie, eiwitten, vitamines en mineralen, die een positieve invloed hebben op de gezondheid van onze geiten en de melk die ze produceren. Een heel belangrijk onderdeel van hun voeding is water. Een doorsnee melkgeit drinkt ongeveer 10 liter water per dag.

Mocht je meer willen leren over de geiten achter producten op basis van geitenzuivel bezoek dan: https://www.ontdekdegeit.nl/


Ze krijgen meteen na de geboorte melk van hun eigen moeder. Of ze zelf kunnen drinken of dat de geit voor ze gemolken wordt, hangt af van hoe snel ze zelf drinken. Ze krijgen in ieder geval wel biest van de moeder.

Mocht je meer willen leren over de geiten achter producten op basis van geitenzuivel bezoek dan: https://www.ontdekdegeit.nl/