Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Herfstactiviteiten voor je baby en dreumes: plezier voor de allerkleinsten

Baby herfst

De herfst is een magisch seizoen voor jonge kinderen. De bladeren verkleuren, er liggen kastanjes en eikels op de grond en de frisse lucht nodigt uit voor gezellige uitstapjes. Als je een baby of dreumes hebt, vraag je je misschien af wat voor activiteiten je kunt doen om samen van dit seizoen te genieten. In deze blog delen we leuke, veilige en leerzame herfstactiviteiten voor de allerkleinsten. Deze tips zijn niet alleen goed voor de ontwikkeling van je kindje, maar ook ideaal om quality time samen door te brengen.

1. Bladeren verzamelen en ontdekken

Een van de eenvoudigste en leukste herfstactiviteiten is het verzamelen van herfstbladeren. Je kunt tijdens een wandeling in het bos of park bladeren verzamelen in verschillende kleuren en vormen. Laat je baby of dreumes de bladeren voelen en benoem de kleuren. Hierdoor stimuleer je voelen en aanraken en dit helpt bij de spraakontwikkeling. Zorg ervoor dat je kindje niet op de bladeren kauwt, veiligheid staat voorop.

Tip: Maak thuis samen een herfsttafel met de gevonden bladeren, eikels en kastanjes. Dit biedt je kleintje de mogelijkheid om steeds opnieuw de vormen en kleuren te ontdekken.

2. Herfstpicknick met je baby

Ook al is het wat frisser, een herfstpicknick in het park of de achtertuin kan heerlijk zijn. Kleed je baby warm aan met laagjes en neem een dekentje mee. Maak gezonde snacks zoals fruit en crackers, en geniet van een rustige lunch in de buitenlucht. Je kindje zal genieten van de nieuwe omgeving, de geluiden van de wind door de bomen en het knisperen van bladeren onder hun handjes.

3. Sensorisch spel met herfstmaterialen

Voor dreumesen is sensorisch spel een geweldige manier om de wereld om hen heen te verkennen. Vul een bak met herfstschatten zoals dennenappels, eikels en kastanjes en laat je kindje deze voelen en bekijken. Je kunt ook gekleurde herfstbladeren toevoegen. Zorg ervoor dat de materialen groot genoeg zijn, zodat ze niet kunnen worden ingeslikt. Dit soort spel helpt bij de motorische ontwikkeling en prikkelt de zintuigen.

4. Binnen spelen op regenachtige dagen

Herfstdagen kunnen ook regenachtig zijn, maar dat betekent niet dat je de hele dag binnen moet zitten zonder iets te doen. Bouw een fort van dekens en kussens, en creëer een knus plekje waar je met je baby kunt spelen of boekjes lezen. Voor dreumesen is het leuk om door het fort te kruipen, wat hun motoriek versterkt. Speel met zachte blokken of laat je kindje in een ballenbak spelen voor extra plezier.

5. Pompoenen verven met dreumes

Halloween en pompoenen zijn onlosmakelijk verbonden met de herfst. Hoewel je baby nog te jong is om te snijden, kun je samen pompoenen verven. Kies veilige, niet-giftige verf en laat je kindje de kleuren ontdekken. Dit stimuleert de creativiteit en is een leuke manier om samen kunstwerkjes te maken.

6. Herfstwandeling met een draagboek

Een draagdoek is perfect voor herfstwandelingen. Je baby kan veilig bij jou zijn terwijl jullie samen de natuur verkennen. Het zachte wiegen tijdens het wandelen werkt rustgevend voor je baby, en je hebt je handen vrij. Dreumesen kunnen zelf korte stukjes lopen en de bladeren ontdekken, maar zijn ook blij in de draagzak als ze moe worden. Vergeet niet om je kindje goed in te pakken tegen de kou!

7. Fotografeer de herfst

Je hoeft geen professionele fotograaf te zijn om mooie herfstfoto’s van je kindje te maken. Kleed je baby in een schattig herfstoutfitje en maak foto’s tussen de bladeren. De warme herfstkleuren zorgen voor een prachtig decor en deze herinneringen zijn voor altijd waardevol.

8. Knutselen met herfstbladeren

Wanneer je bladeren hebt verzameld tijdens een wandeling, kun je deze thuis gebruiken om mee te knutselen. Met een beetje lijm en een vel papier kun je samen met je dreumes mooie kunstwerken maken. Laat je kindje de bladeren plakken of maak een bladerstempel door er met verf op te drukken. Dit stimuleert de fijne motoriek en creativiteit.

9. Kastanje poppetje maken

Voor de iets oudere dreumes kun je kastanje poppetjes maken. Verzamel kastanjes, prik er met een houten prikkertje gaatjes in en gebruik satéprikkers voor de armen en benen. Begeleid je kindje tijdens het maken van deze poppetjes en laat ze spelen met de zelfgemaakte creaties.

Genieten van de herfst samen met je kleintje

Herfst is een seizoen vol ontdekking voor baby's en dreumesen. Met deze activiteiten breng je niet alleen plezier in de dag, maar stimuleer je ook de ontwikkeling van je kindje op verschillende manieren. Of je nu naar buiten gaat voor een wandeling, of binnen knus speelt tijdens een regenachtige middag, de herfst biedt volop mogelijkheden voor quality time. Veel plezier samen!