Doorgaan naar artikel

Gratis verzending in Nederland!

Houd rekening met langere levertijd

Kabrita Nederland

Wie heeft er nog perfectie nodig als je al vriendinnen hebt?

Wie heeft er nog perfectie nodig als je al vriendinnen hebt?

Geschreven door: Mell Setroredjo

Hoe perfect alles soms ook lijkt te zijn, zo imperfect is soms de totale hectiek in ons leven met drie kleine schatjes. Een paar dagen geleden deelde ik nog een foto waarbij ik als onderschrift neerzette dat je je niet moet laten misleiden door de ‘perfecte’ foto’s die worden gepost op social media. Al heeft ieder huisje natuurlijk zijn kruisje en is iedereen helemaal vrij om te delen wat ze willen.

Positieve dingen delen

Persoonlijk ben ik wel iemand die graag positieve dingen deelt in plaats van iemand die blijft hangen in een negatieve sfeer. Natuurlijk heb ik ook weleens gedeeld hoe zwaar het is om gebroken nachten te hebben, dat ik vermoeid ben of dat de kids in een pittige fase zitten. Maar ik denk dat niemand zit te wachten op eeuwig geklaag over wat er allemaal misgaat terwijl er zoveel mooie dingen zijn die wel heel goed gaan! Zo had ik het er gisteren toevallig nog over met een vriendin. Zij kiest er bewust voor om geen Facebook of Instagram-account aan te maken omdat de dingen die erop worden gezet volgens haar vaak zo nep zijn. Ze houdt het liever bij een relaxed klein groepje waarmee ze dingen deelt.

Alles op Instagram?

Ik ben juist altijd meer geweest van alles willen delen met vriendinnen totdat ze gewoon helemaal gek worden van de zoveelste buikfoto of kiekje van de kids. Terwijl we aan het praten zijn, merk ik dat het zoveel relaxter is om dit soort mooie momenten met élkaar te hebben in plaats van op Instagram. Terwijl ik eigenlijk dondersgoed weet dat de momenten die je hebt met de lieve mensen om je heen, ervoor zorgen dat je geniet van de kleine perfecte imperfecties.

Lachen met vriendinnen

De manier waarop we lachen om elkaars domme grappen, dat we even vrijuit kunnen ‘klagen’ over onze mannen, we het (uiteraard) kunnen hebben over de kids maar bovenal kunnen genieten van elkaars gezelschap onder het genot van een heerlijke maaltijd. Ik heb dat soort avonden zo lief omdat ze gewoonweg zo weinig voorkomen. Aan het einde van de avond slaat ze een arm om me heen en zegt vol trots tegen de serveerster: “Ze heeft gewoon drie kinderen en toch neemt ze altijd de moeite en tijd om even samen een hapje te gaan eten, terwijl ik mijn handen al vol heb aan één kind”. Als ik zou kunnen blozen, dan zou ik dat op dat moment gedaan hebben!

Kleine dingen maken mij gelukkig

Onder andere die kleine dingen zorgen ervoor dat ik op dit moment op mijn gelukkigst ben en dat ik steeds een betere balans kan vinden in mijn gezin, vriendinnen, werken en vrije tijd. Een stukje waar ik nog wel aan moet werken is meer tijd vrijmaken voor de rest van mijn familie, maar ook dat gaat helemaal goed komen. Je kunt ook niet alles in een keer goed doen. Mensen zijn nou eenmaal niet gemaakt om alles perfect én alleen te doen. Juist samen sta je sterk. Jouw zwakke punten kunnen iemand anders zijn kracht zijn. Onafhankelijk is niet hetzelfde als alleen. En perfect ben je pas als je ook je minder goede eigenschappen durft te omarmen. Want deze heeft iedereen. Je kiest voor je eigen geluk en voor mij betekent dat dat je ook moet houden van die perfecte imperfecties.”