Vragen van moeders aan Kabrita

Vragen van moeders aan Kabrita

Onze Kabrita geitenmelk flesvoeding combineert milde Nederlandse geitenmelk met een moderne samenstelling in lijn met de laatste wetenschappelijke inzichten. Waarom kiezen voor Kabrita? Welke smaak en geur heeft Kabrita? Er komen bij ons vaak vragen binnen over onze geitenmelk babyvoeding. Logisch, want je wilt natuurlijk het beste voor je kindje! Daarom hebben we alle veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Waarom zou ik moeten kiezen voor Kabrita?

Kabrita biedt opvolgmelk en peutermelk op basis van geitenmelk van uitstekende kwaliteit, dankzij jarenlange expertise op het gebied van babyvoeding en onze Nederlandse geitenmelk landbouwervaring. De zachte aard van de geitenmelk maakt het een ideale basis voor babyvoeding. Kabrita combineert de natuurlijke zachtheid van de Nederlandse geitenmelk met waardevolle voedingsstoffen net als in andere opvolgmelken zoals geiten wei-eiwit, DHA omega-3 vetzuren en voedingsvezels.

Is Kabrita veilig en bestaat het uit een complete formule?

Ja, Kabrita is veilig en een compleet alternatief dat is ontwikkeld voor alle gezonde baby’s. Het gebruik van geitenmelk als basis voor kindervoeding is goedgekeurd en veilig bevonden volgens de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid. Rauwe geitenmelk bevat, net zoals bij rauwe koemelk, te veel eiwit en andere voedingsstoffen die niet belangrijk zijn voor de ontwikkeling van je baby. Daarom is de hoeveelheid voedingsstoffen in alle flesvoedingen, dus ook in Kabrita, optimaal aangepast en aangevuld, om ervoor te zorgen dat je baby alle voedingsstoffen binnenkrijgt die hij of zij nodig heeft.

Heeft Kabrita een typische ‘geiten’ smaak en geur?

Kabrita heeft geen typische ‘geiten’ smaak en geur. De smaak en geur van Kabrita is juist aangenaam, dit komt door het snelle productieproces van verse geitenmelk. Hierdoor heeft Kabrita een frisse en milde smaak welke te vergelijken is met andere flesvoedingen.

Kan ik Kabrita gebruiken wanneer mijn kindje koemelkallergie heeft?

Nee, Kabrita is geen geschikt alternatief wanneer je kindje medisch vastgestelde koemelkallergie heeft. De samenstelling van geitenmelkeiwit is wel anders dan koemelkeiwit, maar toch kan een kindje met een allergie voor koemelk ook een reactie krijgen van geitenmelk. Dit wordt een kruisreactie genoemd. Gelukkig heeft er maar 2 tot 3% van alle baby’s een medisch vastgestelde koemelkallergie.

Bij milde klachten door een overgevoeligheid voor koemelk, kan geitenmelk mogelijk een mild alternatief zijn. Raadpleeg wel eerst je huisarts of consultatiebureau om na te gaan of geitenmelk ook voor jouw kindje een geschikt alternatief is.

Kan ik Kabrita gebruiken wanneer mijn kindje lactose-intolerant is?

Ook bij deze vraag is het antwoord nee. Alle producten van Kabrita bevatten lactose en zijn hierdoor geen geschikte optie wanneer je kindje lactose-intolerant is. Lactose is een melksuiker die van nature voorkomt in zowel moedermelk, koemelk als geitenmelk. Lactose vormt een belangrijke energiebron. Doordat geitenmelk en koemelk van nature minder lactose bevatten dan moedermelk, vereist wetgeving voor volledige zuigelingenvoeding dat er extra lactose wordt toegevoegd aan flesvoeding, dus ook aan Kabrita.

De meeste baby’s van 2 tot 3 jaar en jonger zijn in staat om lactose af te breken en hierom is het ongebruikelijk dat kindjes van deze leeftijd lactose-intolerant zijn. Merk je dat je kindje klachten heeft zoals, windjes, buikpijn, diarree en een opgeslagen gevoel? Neem dan contact op met een professional voor een onderzoek naar lactose-intolerantie en om eventueel een passend voedingsadvies te krijgen.

Waar kan ik Kabrita kopen?

Je kunt Kabrita kopen in onze webshop, bij de Etos en de Jumbo.

Mijn kinderarts is niet bekend met Kabrita, hoe kan ik hem of haar het beste informeren?

Je kunt je kinderarts hebt beste informeren door middel van de volgende informatie:

Sinds enkele jaren is het gebruik van geitenmelk als basis voor babyvoeding goedgekeurd en veilig gebleken. Vanaf toen is Kabrita begonnen met het maken van een veilige en complete serie van Kabrita geitenmelk formules. De natuurlijke zachtheid van geitenmelk combineert Kabrita met waardevolle voedingsstoffen net als in andere opvolgmelken zoals DHA omega-3 vetzuren en voedingsvezels. Wij hebben ook een speciale omgeving voor Zorgprofessionals. Daar kunnen kinderartsen, kraamverzorgsters en huisartsen meer informatie aanvragen en inzien.

Waarom is Kabrita relatief duur?

We streven ernaar om de prijs zo laag mogelijk te houden, maar om bepaalde redenen is Kabrita duurder dan andere flesvoedingen. De belangrijkste reden is het verschil in producties van geitenmelk en koemelk. In Nederland heeft geitenmelk een veel kleinschaligere productie dan de productie van koemelk. Een liter geitenmelk heeft daarom een hogere kostprijs, dit is meer dan het dubbele van de kostprijs van een liter koemelk. Daarnaast zijn bepaalde ingrediënten in geitenmelk duurder om bijvoorbeeld de aanwezigheid van koemelkeiwit te voorkomen.

Hebben jullie samples om Kabrita een keer uit te proberen?

Wij hebben helaas geen samples. Hier hebben we bewust voor gekozen, want wij geloven dat het effect en succes van een nieuw type babyvoeding niet vastgesteld kan worden na 2 of 3 voedingen.

Wat betekent Kabrita?

Kabrita stamt af van het Spaanse woord: Cabrito, wat ‘kleine geit’ betekent.

Wil je meer lezen over de kwaliteit van onze geitenmelk babyvoeding? Lees onze blogs over de kwaliteitswaarborging van onze geitenmelk of over de achtergrond van onze geiten!

Mandje

Subtotaal